Rient presenteert een schitterend boekje van Aafke bij Aster

Rient met een fotoboek over Aafke
Foto: Overbetuwe Nieuws

Herveld/Elst – Rient Ploeger is weduwnaar en heeft net zeven weken de Camino naar Santiago de Compostela gelopen met de as van zijn vrouw Aafke Bos in zijn rugzak. Een tocht die Aafke een aantal jaren terug ook gelopen had met een vriendin. Samen met hun twee zoons heeft Rient haar as aan het eind van de tocht uitgestrooid. Een mooi, ontroerend en passend afscheid.

In zijn woning kijkt Rient naar buiten vanuit zijn stoel. Het uitzicht is mooi, maar dat is niet wat hij ziet. Hij praat vol liefde over zijn Aafke. Telkens pakt hij een ander fotoboek erbij om te laten zien wat ze heeft gedaan. Ze leerden elkaar kennen in Perzië. Aafke was getrouwd en het bleef een tijdje bij vriendschap. Pas toen ze weduwe werd bloeide de liefde tussen hen op. Ze bleven de rest van Aafkes leven bij elkaar.

Overal in huis is haar liefdevolle aanwezigheid te vinden in de foto’s, de kunstwerken die ze maakte en de teksten die ze schreef. Aafke zocht, maakte en verzamelde schoonheid.

Een bijzondere vrouw

Dood was een thema in het leven van Aafke Bos (1946 – 2020). Ze had veel geliefden verloren, was al jong weduwe, kreeg borstkanker en later een hersentumor, waaraan ze uiteindelijk overleed. Ze schreef erover.

Aafke heeft ongelooflijk veel betekent voor veel mensen. Zij wist ze op een goede manier te raken in een open en persoonlijk

Rient
Dag Aafke! De missie is gedaan…

contact. Ze kon aandacht geven op een manier die weinigen gegeven is. Aafke zag de ware mens. Ze ging zelf de dood ook niet uit de weg en ze zorgde als metamorfose- en neuro-masseuse, verlieskundige, rouw- en stervensbegeleidster voor mensen in hun laatste fase.

Afscheid, rouw en levenskracht

Aafke schreef korte pareltjes over afscheid, verdriet en gemis, herkenbaar en troostend voor mensen die hetzelfde meemaken. Nadat Aafke er niet meer was, vond Rient steeds meer teksten die ze had geschreven.

Een klein deel ervan is gebundeld in het boekje “Afscheid, rouw en levenskracht”, elk voorzien van een kunstwerk dat Aafke heeft gemaakt.

Rient citeert:

“Als je kunt dansen met het leven, beweeg je je als vanzelf richting de dood. Maar als je stokstijf blijft staan, zal de dood je ook komen halen. Aafke durfde te dansen met het leven en de dood danste mee. Ze bewoog naar alle uitersten, de passen werden bewust gezet. Het was haar dans, al wist ze dat ze slechts kon volgen. Uiteindelijk pakte de dood haar hand en liet ze zich meevoeren. Naar het grote onbekende. Of het grote vertrouwde. In een dans naar oneindige ruimte.”

(copyright Tessa Aster Uitvaartzorg)

Boekpresentatie

RientZondag 31 oktober is de boekpresentatie van 15.00 tot 17.00 uur bij Aster Uitvaartzorg. Iedereen die belangstelling heeft is welkom om hierbij aanwezig te zijn.

Wil je het boekje van Aafke ophalen op de boekpresentatie, betaal cash op 31 oktober of maak alvast € 12,50  o.v.v. Afscheid, rouw en levenskracht. Pinnen is niet mogelijk. Wil je na 31 oktober het boekje van Aafke per post thuisbezorgd krijgen, maak dan € 17,50 over o.v.v. Afscheid, rouw en levenskracht en jouw adresgegevens.

Het bedrag mag je overmaken naar NL72ABNA0541681990 t.n.v. Schrijverij Mooi Mens.

Het boekje is mede mogelijk gemaakt door Aster Uitvaartzorg, Wim en Henny Lanphen, Coachpraktijk Irma van Reem, Ontmoeting in Levensvragen, VPTZ Rijk van Nijmegen en Huiskamer van Elst.

♦♦♦

Adverteren op Overbetuwe.nieuws.nl ? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten? Neem dan voor adverteren contact op met Leo Christiaens via de telefoon: 06-11087527 of via de mail: [email protected]. De redactie is te bereiken via [email protected]

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen