Kennisdelers: lezingen waarvoor je de deur niet uit hoeft

Holistisch moedercoach Marije Brand
Foto: OBGZ

Hoe kun je als moeder meer aandacht hebben voor jezelf en je eigen geluk? Holistisch moedercoach Marije Brand vertelt het op dinsdagavond 18 januari tijdens een online lezing van de Bibliotheek Gelderland Zuid.

Naast Marije geven nog drie andere deskundigen de komende weken een lezing onder de noemer ‘Kennisdelers’. Filosoof Sjoerd van Hoorn vertelt over hedendaagse kunst, schrijver Marc ter Horst over klimaatverandering en onderzoeker Erwin van Wijk over het Ushersyndroom. De lezingen zijn gratis te volgen via het online platform WebinarGeek.

Momenteel zijn er vanwege de lockdown geen fysieke lezingen mogelijk in de bibliotheek. Maar daar heeft de Bibliotheek Gelderland Zuid wat op gevonden: vier experts uit de regio Gelderland-Zuid delen online hun kennis met geïnteresseerde luisteraars. Via de chat kunnen de toehoorders vragen stellen aan de sprekers. Deelname is gratis en je hoeft geen lid te zijn van de bibliotheek om mee te doen. De lezingen vinden telkens van 20.00 tot 21.00 uur plaats via het online platform WebinarGeek. Het voordeel is dat je voor de lezingen niet de deur uit hoeft, maar deze comfortabel vanuit je eigen huis kunt volgen.

Lezingen

De volgende lezingen staan op het programma:

Dinsdag 18 januari 
Hoe doen die andere moeders het allemaal? Door holistisch moedercoach Marije Brand. Marije deelt haar persoonlijke verhaal over het moederschap. Om meer inzicht te krijgen in hoe je als moeder kunt leven met meer aandacht voor jezelf en je eigen geluk.

Dinsdag 25 januari
Waarom is hedendaagse kunst zo lelijk? Door filosoof Sjoerd van Hoorn. Kunst lijkt tegenwoordig te draaien om kritiek, om identiteit, of om te choqueren. Hoe is deze verandering tot stand gekomen? Sjoerd vertelt over de ontwikkeling van kunstbegrip en smaakbegrip in de moderne en de postmoderne tijd.

Dinsdag 1 februari
Klimaatverandering toen & nu, door kinderboekenschrijver Marc ter Horst. Schrijver Marc ter Horst maakt ingewikkelde zaken begrijpelijk. In deze lezing praat hij je aan de hand van foto’s en animaties op een toegankelijke manier helemaal bij over klimaatverandering.

Dinsdag 8 februari
Ushersyndroom: de wondere wereld van horen en zien, door onderzoeker Erwin van Wijk. Het Ushersyndroom is een zeldzame erfelijke aandoening waardoor mensen doof en blind worden. Erwin van Wijk (Radboudumc) doet intensief onderzoek naar deze ziekte. Waar wordt het Ushersyndroom door veroorzaakt? En hoe is het om hiermee te leven?

Geïnteresseerd in (een van) bovenstaande onderwerpen? Kijk voor meer informatie en aanmelding op Kennisdelers.

♦♦♦

Adverteren op Overbetuwe.nieuws.nl ? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders.

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Overbetuwe Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Leo Christiaens via de telefoon: 06-11087527 of via de mail: [email protected]. De redactie is te bereiken via [email protected].

 

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen