Kinderburgemeester Eva Gül vestigt aandacht op rookvrije speelplekken

Rookvrije plekken waar kinderen komen
Rookvrije plekken waar kinderen komen
Foto: Gemeente Overbetuwe

Elst – Kinderburgemeester Eva Gül plaatste vrijdag 25 februari het eerste ‘rookvrij vignet’ in gemeente Overbetuwe. Dat deed ze bij speelplek De Eshof in Elst. Eva: “Ik vind  het belangrijk dat kinderen rookvrij kunnen opgroeien”.

Rookvrije speelplekken

Met de plaatsing van dit vignet vraagt zij aandacht voor rookvrije speelplekken in onze gemeente. Dit maakt onderdeel uit van het lokaal Preventieakkoord Overbetuwe. Binnen dit akkoord zet gemeente Overbetuwe zich in voor het project ‘rookvrije generatie’. Ook past dit binnen een van de doelen die Eva zich heeft gesteld, bij de start van haar taak als kinderburgemeester.

Naast de plaatsing van het vignet nam Eva vandaag -samen met collega kinderburgemeesters- een landelijk filmpje op. Hierin doen zij een oproep voor een rookvrije omgeving. Dit filmpje is gericht op de nieuwe gemeenteraden van Nederlandse gemeenten.

♦♦♦

Adverteren op Overbetuwe.nieuws.nl ? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders.

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Overbetuwe Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Leo Christiaens via de telefoon: 06-11087527 of via de mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen