Korenmolen Valburg doet mee aan wereldrecordpoging Molens Draaien

Molen Valburg
Molen Valburg
Foto: Overbetuwe Nieuws

De oude korenmolen in Valburg (1750) werd door de Stichting OpNieuw Leven in 1996 (over een kleine afstand) verplaatst en gerestaureerd. Na 25 jaar trouwe dienst is een grote renovatie helaas weer noodzakelijk.

molens draaienOp zaterdag 9 april doet de molen mee aan de wereldrecordpoging Molens Draaien in heel Nederland. Het doel is om tussen 11.00 en 12.00 uur zoveel molens in Nederland tegelijk te laten draaien. Tevens zijn er activiteiten en natuurlijk kun je ook diverse soorten meel kopen.

Noodzakelijke restauratie

Een mooi moment om aandacht te vragen voor zowel voor deze recordpoging als de noodzakelijke restauratie. Je bent die dag tussen 10.00 16.00 uur dan ook van harte welkom bij de molen. Natuurlijk kun je ook op een andere zaterdag of woensdag tussen 10:00 uur en 16:00 uur langskomen voor een rondleiding.

Wil je ook dat deze molen in volle glorie blijft bestaan? Wordt dan ‘Vriend van de Molen’ en meld je aan bij Bart Teunissen, telefoonnummer 06-53169031. Een klein bedrag eenmalig doneren kan uiteraard ook. De oude molen rekent op jou!

♦♦♦

Adverteren op Overbetuwe.nieuws.nl ? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders.

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Overbetuwe Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Leo Christiaens via de telefoon: 06-11087527 of via de mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen