Theatervoorstelling Het Steenovenvolk verenigt Beuningen en Slijk-Ewijk

Foto: Theater Over & Weer

Slijk-Ewijk / Beuningen – Het Steenovenvolk is de zevende voorstelling van Theater Over & Weer die in de zomer van 2022 wordt gespeeld aan de oevers van de Waal. Net als overal langs de rivieren stonden ter hoogte van Slijk-Ewijk en Beuningen aan beide zijden van de Waal steenovens.

De titel van deze nieuwe voorstelling verwijst naar verhalen over “het steenovenvolk”. Aan de hand van muziektheater, dans en zang worden het harde werken, de slavernij, de uitbuiting van vrouwen en kinderen en de opstanden in de steenovens op dramatische wijze in beeld gebracht.

SteenovenvolkOver & Weer voorstellingen

De voorstelling bestaat uit vier scènes met live muziek. Het publiek gaat op reis naar ‘de overkant’ en vertrekt vanaf twee kanten. De ene helft vanaf Beuningen, de andere helft vanaf Slijk-Ewijk. In de vorige eeuw waren de steenovens enorme bedrijven met veel werkgelegenheid, een toename van de welvaart maar ook hard werken, misstanden en dramatiek. Wij willen de bijzondere geschiedenissen van de steenovens en hun invloed op het leven in het Rivierengebied tot leven wekken in een voorstelling met verhalen, dans en live muziek.

Theater Over & Weer is een project dat tot stand komt door en met vrijwilligers uit 18 dorpen aan weerszijden van de Waal. Zo verenigt het mensen van beide oevers rond verhalen van het leven langs de rivier.

Kaarten

De kaartverkoop is vanaf eind april. De voorstellingen zijn op donderdag 23 juni, vrijdag 24 juni, zaterdag 25 juni, donderdag 30 juni, vrijdag 1 juli en zaterdag 2 juli. De voorstelling duurt van 19.00 tot 22.00 uur. De prijs van € 14,50 is inclusief twee overtochten met de pont en exclusief servicekosten à € 1,24 servicekosten en transactiekosten per ticket.

Bron: Theater Over & Weer

♦♦♦

Adverteren op Overbetuwe.nieuws.nl ? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders.

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Overbetuwe Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Leo Christiaens via de telefoon: 06-11087527 of via de mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen