Theater De Kik voorstellingen en films in april

Foto: Petra Scheutjens

Elst – Theater De KiK heeft een mooi programma voor april. Er zijn verschillende voorstellingen en films voor een leuk uitje.

aprilDruk

Donderdag 7 april: Druk (drama / komedie) Een tragikomedie over vier uitgebluste leraren die zich aan een alcoholexperiment wagen.

Er bestaat een theorie dat een bescheiden hoeveelheid alcohol in ons bloed geestverruimend werkt. Het vermindert onze problemen en verhoogt de creativiteit. Gesteund door deze theorie beginnen Martin en zijn drie middelbare school collega’s aan een experiment. Hierbij houden ze de hele dag een constant en weloverwogen alcoholpromillage in hun systeem. De eerste resultaten zijn zeer positief. De uitgebluste leraren komen weer tot leven. Zelfs de resultaten van hun klassen verbeteren. Terwijl de glazen in een rap tempo achterover worden geslagen, wordt het steeds moeilijker om controle over de situatie te behouden. Het blijkt dat het experiment grotere gevolgen heeft dan gedacht.

Met onder meer: Mads Mikkelsen, Maria Bonnevie en Thomas Bo Larsen

aprilRob Sweere

Op vrijdag 8 april om 20.00 uur verzorgt Rob Sweere de lezing ‘Wie zijn Wij zonder Verbindingen?’ in Theater De KiK in Elst.

Wie zijn Wij zonder Verbindingen?
Een object is pas een kunstwerk als de verbinding met de toeschouwer gelegd wordt. Is een mens pas een mens als die in contact komt met een ander mens? Kunnen wij bestaan zonder verbonden te zijn? En waarmee verbonden? Met elkaar, de lucht, de aarde, de bomen, het kikkervisje?

De avond bestaat uit twee onderdelen: vóór de pauze zal Rob Sweere naar aanleiding van zijn kunstwerken en projecten vertellen hoe verbindingen een essentiële rol spelen in zijn kunstenaarschap. Hij vertelt over de inhoudelijke achtergronden van zijn projecten en hoe die zich vertalen in zijn kunstwerken. Tijdens de corona-periode waarin alle tentoonstellingen en projecten in binnen- en buitenland waren gecanceld heeft Sweere in zijn atelier meerdere nieuwe projecten ontwikkeld.

Na de pauze zullen we deze in de theaterzaal kunnen ervaren. Hij zal een performance geven met klank-landschappen die hij geheel met zijn eigen stem maakt. Een geluidsreis over de wereld: SOUNDSOURCING op zoek naar de bron van geluid. Tegelijkertijd zullen op het grote scherm in de zaal de nieuwste foto’s van Sweere te zien zijn: DREAMSCAPES, foto’s van landschappen gemaakt op een grote tafel in zijn atelier.

Deze lezing met Performance-Concert is onderdeel van het Kunstproject DeMagieVanVerbinding, dat wordt georganiseerd door Stichting Raamwerk Zetten, en vindt hier plaats in samenwerking met Kunst- en Cultuurcafé Art Overbetuwe.

aprilDe Vriendendienst & Henk Overdijk

Op zaterdag 9 april om 20:30 uur staan aanstormend talenten en finalisten van Leids Cabaret & Cameretten ‘De Vriendendienst & Henk Overdijk’ met een dubbelprogramma in Theater De KiK.

De jury over De Vriendendienst: “Wie wil weten hoe het eraan toegaat in het hoofd van iemand met adhd moet naar De Vriendendienst gaan kijken. Yuri Disseldorp weet wat ritalin doet met je brein maar vooral wat het verhindert. Hij laat zijn adhd liever de vrije loop, met alle bochten, kronkels en gedachtesprongen van dien. En hij slaagt er ook in om uit die vloedgolf van ideeën en impulsen een even verrassende als samenhangende conference te halen. Zijn humor is soms absurd, dan weer diepzinnig. Maar hij staat niet alleen op het podium. Zijn gedachten resoneren in het gitaarspel van Peer Thielen, eerst in een korte, jankende ouverture, dan met kleine licks en akkoorden, filmmuziek waardig. Hij creëert een soort alternatieve soundtrack bij het verhaal van Yuri, en tegelijk een klankbord. We horen de vonken in het adhd brein, we voelen de blues in het hart van de verteller.

aprilMade in Italy

Op donderdag 14 april om 20.00 uur draait de dramatische komedie Made in Italy in Theater De KiK in Elst.

Hartverwarmende komedie waarin vader en zoon dichter bij elkaar proberen te komen terwijl ze een oude villa in Italië renoveren. Een Londense kunstenaar Robert en zijn van hem vervreemde zoon reizen samen af naar Toscane, wanneer zij een villa van hun overleden echtgenote en moeder erven. De villa blijkt echter erg verwaarloosd te zijn. De renovaties duren langer dan gedacht waardoor de relatie tussen vader en zoon onder steeds meer spanning komt te staan. Terwijl ze het huis met hulp van de lokale bevolking opknappen, ontstaat een hechtere band.

Mijn vader is een vliegtuig

Een Nederlands drama op 21 april – Mijn vader is een vliegtuig
Als de moeder van Eva plots overlijdt ontdekt ze dat haar leven bestaat uit leugens en geheimen.

Un Triomphe

Een Franse komedie op 28 april – Un Triomphe
Om toch maar rond te kunnen komen, besluit worstelend acteur Étienne in om een theaterworkshop in een gevangenis te geven.

Meer informatie

Theater De KiK heeft nog meer op het programma staan, dit is een greep eruit. Voor meer informatie en kaarten voor de voorstellingen en films ga naar Theater De KiK of neem contact op via deze link.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen