OV-proefreis en een inloopspreekuur voor senioren

Henk Pol (L) en Jan Mons (R), OV ambasadeurs
Henk Pol (L) en Jan Mons (R), OV ambasadeurs
Foto: Ervaar het OV

Elst – Ervaar het openbaar vervoer! Speciaal voor senioren organiseren OV-ambassadeurs een OV proefreis en een inloopspreekuur in Elst.

“Veel uitleg op het station. Oefening baart kunst. In het vervolg kan ik het zelf.” Werner (70 jaar)

Proefreis

Tijdens de proefreis helpen de OV-ambassadeurs onder meer met het opladen van een OV-chipkaart of het kopen van een kaartje en het in- en uitchecken. Aanmelden kan op het inloopspreekuur en ook via Ervaar het OV Proefreis of door te bellen met de OV-ambassadeurs: 038 – 45 40 130.

Wanneer: donderdag 2 juni vanuit Elst.

Inloopspreekuur

OV-ambassadeurs beantwoorden tijdens het maandelijkse inloopspreekuur vragen over reizen met bus en trein. OV-ambassadeurs zijn ervaren OV-reizigers die vrijwillig leeftijdsgenoten op weg helpen. Met duidelijk informatiemateriaal krijgen senioren uitleg over de OV-chipkaart, tarieven en abonnementen, het plannen van een reis en in- en uitchecken bij diverse vervoerders. Ook geven zij informatie over het deelnemen aan een proefreis. Belangstellenden mogen kosteloos en vrijblijvend binnenlopen.

Wanneer: donderdag 9 juni van 14.00 tot 15.30 uur in bibliotheek Elst.

Meer informatie

De Provincies Overijssel, Flevoland en Gelderland vinden het belangrijk dat senioren zo lang mogelijk zelfstandig kunnen reizen. Daarom maken zij het mogelijk dat OV-ambassadeurs gedurende het gehele jaar activiteiten organiseren in diverse gemeenten.

♦♦♦

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen