Minister van der Wal: boeren doe maandag niet mee aan blokkeeracties

Boeren blokkeren de oprit naar de snelweg
Boeren blokkeren de oprit naar de snelweg
Foto: Agractie

Stikstofminister Christianne van der Wal roept boeren op maandag niet mee te doen aan blokkeeracties. Actievoerders willen dan onder meer distributiecentra voor supermarkten blokkeren.

“Niet doen, ga het gesprek aan.”

zegt Van der Wal daarover. Ze benadrukt niet alle boeren “over een kam te willen scheren. Gelukkig zijn er veel boeren die het gesprek willen aangaan.”

Bemiddeling

Het kabinet gaat een bemiddelaar aanstellen om gesprekken tussen de overheid en de boeren te leiden. Daarmee wil Van der Wal dat er weer “nuance” in de discussie komt. De minister benadrukt dat de doelen van het stikstofbeleid vaststaan, maar dat er bewegingsruimte is in hoe die gehaald gaan worden. Donderdagavond zei minister Dilan Yeşilgöz dat de politie maandag klaarstaat om in te grijpen als het nodig is. Ook zei ze dat de politie de beschikking krijgt over onder meer defensievoertuigen, zodat ze kunnen optreden tegen trekkers en ander landbouwmaterieel.

♦♦♦

Adverteren op Overbetuwe.nieuws.nl ? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders.

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Overbetuwe Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Leo Christiaens via de telefoon: 06-11087527 of via de mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen