Kinderen strijden tegen cybercriminelen in de bieb

Word ook cyber agent!
Word ook cyber agent!
Foto: F. Muhammad via Pixabay

Hoe weet je of een bericht op internet te vertrouwen is of niet? Vanaf maandag 10 oktober kunnen kinderen in de bibliotheken in Overbetuwe de game Hackshield spelen.

Tijdens deze game worden ze opgeleid tot Cyber Agent, en leren ze zichzelf en anderen te beschermen tegen hackers en andere ‘online boeven’.

Online boeven

Steeds meer mensen worden het slachtoffer van online boeven: cybercriminelen. Kinderen die graag gamen, kunnen nu in de bieb leren om zichzelf en hun familie te beschermen tegen deze boeven. Door het uitvoeren van allerlei spannende opdrachten in de game Hackshield worden ze opgeleid tot Cyber Agent. Kinderen spelen in kleine groepjes van 2-3 kinderen. Ze strijden tegen het kwade volk van Ignos. Samen met Lux van het goede volk moet Ignos worden verslagen om de bieb te redden van cybercriminelen. Wie let het beste op en wint de game? De game is geschikt voor kinderen vanaf tien jaar. Meedoen is gratis. Kinderen kunnen de game spelen op tablets op de volgende data en locaties:

Datum Tijd Locatie

  • Maandag 10 oktober 15.30 – 16.30 uur Bibliotheek Elst
  • Donderdag 13 oktober 15.30 – 16.30 uur Bibliotheek Herveld-Andelst
  • Maandag 17 oktober 15.30 – 16.30 uur Bibliotheek Heteren
  • Maandag 24 oktober 14.00 – 15.00 uur Bibliotheek Zetten
  • Donderdag 10 november 15.30 – 16.30 uur Bibliotheek Elst
  • Vrijdag 18 november 15.30 – 16.30 uur Bibliotheek Heteren
  • Woensdag 23 november 14.00 – 15.00 uur Bibliotheek Zetten

Vaker naar een leuke activiteit in de bieb? Er zijn kindercolleges, schrijfworkshops, maar ook lezingen voor volwassenen. Kijk op bibliotheek agenda voor het hele programma.

♦♦♦

Adverteren op Overbetuwe.nieuws.nl ? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders.

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Overbetuwe Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Leo Christiaens via de telefoon: 06-11087527 of via de mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen