HaltetaxiRRReis: nieuw flexibel openbaar vervoer in Slijk-Ewijk

Foto: Martin Hogeboom

Sinds enige tijd bestaat er in Slijk-Ewijk een nieuwe flexibele vorm van openbaar vervoer de haltetaxiRRReis. De haltetaxi brengt je tegen 2x het OV-tarief naar andere OV-haltes binnen een straal van 15 km of de dichtstbijzijnde bestaande OV-verbinding.

Zo krijgen inwoners van Slijk-Ewijk tegen een gunstig tarief meer reismogelijkheden en een directe aansluiting op OV-verbindingen.

HaltetaxiRRReisFlexibel OV-alternatief

HaltetaxiRRReis is het nieuwe flexibele OV-alternatief in de Provincie Gelderland en is een aanvulling op de bestaande RRReis-producten in de Provincie Gelderland. Met de komst van haltetaxiRRReis is er in de hele Provincie Gelderland openbaar vervoer beschikbaar. Met haltetaxiRRReis kun je op- en uitstappen bij alle bestaande bushaltes in de provincie. In moeilijk bereikbare gebieden zijn er 72 extra haltetaxi-halteborden geplaatst.

De haltetaxi rijdt ook op tijdstippen en dagen waarop de (buurt)bus of trein niet rijdt. Bijvoorbeeld overdag in de daluren, in de avond of in het weekend. Doordeweeks rijdt de haltetaxi tussen 06.00 uur en 01.00 uur. In het weekend en op feestdagen tussen 08.00 uur en 00.00 uur.

Geen bestaande bushalte

Omdat er Slijk-Ewijk geen bestaande bushalte is, is er ook hier een speciaal haltetaxi-haltebord geplaatst in de omgeving van Dorpshuis Beatrix aan de Dorpsstraat. Met de haltetaxi reis je vanaf dat punt vlot en tegen slechts 2x OV-tarief naar een bestaande bushalte of treinstation in de buurt.

De haltetaxi dient minimaal één uur van tevoren worden besteld: dit kan via website haltetaxi.rrreis.nl, de 9292 app of telefonisch via 085 – 0046699

De uitvoering en regie van de haltetaxiRRReis wordt in opdracht van de Provincie Gelderland uitgevoerd door mobiliteitsaanbieder Qarin.

Officiële onthulling haltetaxiRRReis-haltebord in Slijk-Ewijk

Door haltetaxiRRReis is Slijk-Ewijk nu aangesloten op alle bestaande OV-verbindingen in de Provincie Gelderland. Een belangrijk moment, dat zeker gevierd moet worden. Daarom is er op 29 oktober aanstaande een officiële onthulling van het haltebord. Voor deze feestelijke bijeenkomst zijn alle inwoners en omwonenden van Slijk-Ewijk bij deze van harte uitgenodigd.

De bijeenkomst begint om 12.00 uur en duurt tot ongeveer 13.30 uur; plaats van handeling is het speciale haltetaxiRRReis-haltebord in de omgeving van Dorpshuis Beatrix aan de Dorpsstraat 15. Wethouder Wijnte Hol van de Gemeente Overbetuwe en Dhr. Pietersen van Qarin-haltetaxiRRReis verrichten om 12.30 uur de officiële onthulling. Vanzelfsprekend is er aan een hapje en een drankje gedacht. Kom langs en laat je ter plekke infomeren wat deze nieuwe flexibele vorm van OV voor jou betekent!

Paul Pietersen, directeur Qarin, uitvoerder haltetaxiRRReis: “Wij zijn er trots op dat we namens de Provincie Gelderland de dienstverlening rondom haltetaxiRRReis mogen verzorgen. Met onze medewerkers leveren we een belangrijke bijdrage aan het OV in Gelderland. Want met haltetaxiRRReis je flexibel en worden gebieden zoals Slijk-Ewijk waar OV voorheen niet beschikbaar of moeilijk bereikbaar was, alsnog aangesloten op de bestaande OV-verbindingen in de Provincie Gelderland.”

HaltetaxiRRReis

♦♦♦

Adverteren op Overbetuwe.nieuws.nl? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders.

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Overbetuwe Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Leo Christiaens via de telefoon: 06-11087527 of via de mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen