Basisschool Dr. Lammerts van Bueren rent voor fun én een goed doel

Zelfs de kamer van directeur/meester Jos werd niet overgeslagen
Zelfs de kamer van directeur/meester Jos werd niet overgeslagen
Foto: basisschool Dr. Lammerts van Bueren

Zetten – Maandag 17 oktober renden de leerlingen van basisschool Dr. Lammerts van Bueren (LvB) inclusief de Oekraïense leerlingen die les volgen op de school, voor de FunRun om en door het gebouw heen!

Zelfs de kamer van directeur/meester Jos werd niet overgeslagen. Naast dat de run voor veel fun zorgde, had dit sportieve evenement ook een ander doel: geld inzamelen voor het goede doel SchoolinZambia en een nieuw speeltoestel die door de leerlingenraad zelf is uitgekozen.

buerenZelf de FunRun georganiseerd

De FunRun is een initiatief van de LvB in samenwerking met het HPC Zetten. De HPC-leerlingen van het talentprofiel Sport & Bewegen klas 2 mochten de FunRun voorbereiden en begeleiden. “Naast dat het een sportief en gezellig evenement is, is het ook zeer leerzaam. Onze leerlingen brengen vandaag in de praktijk wat ze in de les hebben geleerd,” aldus Arco Verhoeks docent HPC.

Voor de LvB heeft de FunRun ook meerdere voordelen. De basisschoolleerlingen zijn lekker actief en komen in actie voor een ander. Directeur LvB Jos Schoenmakers: “We vinden het belangrijk om onze leerlingen kennis te laten maken met goed burgerschap. Samen in actie komen voor degenen die het wat minder hebben. Zo zijn groep 7 en 8 ook bezig met de kinderpostzegel-actie ‘Geef kinderen wind mee!”

Ook oud-HPC-leerling Kai was aanwezig om alles in goede banen te leiden. Hij raakte jaren geleden geïnspireerd door zijn Aardrijkskunde docent en oprichter van SchoolinZambia Marije Verhoeff. “Voor elke 5 euro kun je een kind een maand naar school sturen. Ik hoop dat we veel geld gaan ophalen!”

♦♦♦

Adverteren op Overbetuwe.nieuws.nl? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders.

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Overbetuwe Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Leo Christiaens via de telefoon: 06-11087527 of via de mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen