Jonge held Stijn uit Heteren kreeg vandaag een jeugdlintje in Oosterbeek

Foto: Berry de Reus

Oosterbeek – De 16-jarige Stijn van Bussel uit Heteren heeft vandaag in Oosterbeek (gemeente Renkum) een jeugdlintje gekregen omdat hij samen met de twee Renkumse broers Pim en Rein een jongen in nood heeft gered van verstikking

Kinderburgemeester Thom Eerens reikte samen met burgemeester Agnes Schaap van de gemeente Renkum aan alle drie een jongerenlintje.

jeugdlintjeZe werden tijdens een feestelijke bijeenkomst met hun familie in het zonnetje gezet in het gemeentehuis en hoorden van de burgemeester waarom ze hun lintje ontvingen. Naast Stijn, Pim en Rein, kregen nog twee Renkumse jongeren een jeugdlintje.

Stijn van Bussel (16) uit Heteren, Pim (16) en Rein Hollink (18) uit Renkum

Broers Pim en Rein en hun vriend Stijn krijgen het lintje voor hun reddende optreden, toen zij een jongen van 14 hielpen die dreigde te stikken. Hieronder staat een beschrijving van het voorval:

Op zondagavond 18 september staan drie jongemannen nog wat na te praten bij Parkeerplek van de AH in Oosterbeek. Plots is er een hoop geschreeuw en probeert een jonge vrouw een jongen van 14 uit de auto te trekken. Ze is in paniek. De jongens gaan er snel heen en begrijpen dat de 14-jarige jongen aan het stikken is.

Eén van de jongemannen neemt de telefoon over van de jonge vrouw en belt 112, de andere twee jongens pakken de stikkende jongen beet en proberen met schokken de verstopte luchtpijp weer vrij te maken. Bij de achtste poging lukt dat. De 14 jarige is bleek en komt langzaam bij. Politie en ambulance zijn nog ter plekke geweest.

De dag erna zijn de drie jongemannen bij elkaar gekomen. Het voorval had best impact en de vraag: ‘wat als het nu niet gelukt was?’ kwam vaak op tafel. De politie heeft een bloemetje gestuurd en de vrouwelijke agent die bij het voorval was, heeft de ‘jonge helden’ goed opgevangen, haar humor haalde ‘de scherpe kantjes er af’. Verder deed de ambulance nog wat controles.

♦♦♦

Adverteren op Overbetuwe.nieuws.nl? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders.

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Overbetuwe Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Leo Christiaens via de telefoon: 06-11087527 of via de mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Cookieinstellingen