PKN Hervormde Gemeente Hemmen is op zoek naar een predikant

Hervormde Gemeente Hemmen
Hervormde Gemeente Hemmen
Foto: Overbetuwe Nieuws

Hemmen – De Hervormde Gemeente Hemmen is op zoek naar een predikant (m/v). Zij willen een predikant die benaderbaar is, naast en tussen de mensen staat. Pastorale nabijheid vinden ze belangrijk.

Daarnaast zoeken zij iemand die met hart en ziel voorgaat in de zorgvuldig vormgegeven eredienst. Met daarbij een vertaling naar het hedendaagse leven en aandacht voor de jeugd. De predikant moet bij voorkeur optrekken met buurgemeenten voor gezamenlijke activiteiten. Hij of zij heeft oog voor wat zich buiten de gemeente afspeelt en weet mensen (jong en oud) te verbinden.

Profielschets van de predikant

De gemeente van Hemmen is op zoek naar een herder en leraar. Iemand die naast en tussen de mensen staat en die met hart en ziel voorgaat in de Eredienst. Het gaat om een aanstelling voor 0,5 fte, werkpercentage: 50 %. Typering predikant:

  • Benaderbaarheid.
  • Teamwerker
  • Communicatieve vaardigheden.
  • Iemand die bereid is om jaarlijks samen met de kerkenraad de werkzaamheden te evalueren.
  • Oor en oog hebben voor jong en oud.

Kerntaken van de predikant zijn:

Eredienst:

  • Aandacht voor liturgie, muziek, traditie, pluriformiteit
  • Een prediking vanuit de bijbel en een vertaling naar het dagelijkse leven van nu.
  • Aandacht voor de kinderen binnen de Eredienst.

Pastoraat:

  • Het is belangrijk dat de predikant tussen de mensen staat en weet wat er leeft.
  • De gemeente Hemmen vindt het wenselijk dat de predikant bezoeken aflegt bij gemeenteleden die dat nodig hebben.

Vorming en Toerusting, beleid, organisatie en samenwerking:

  • Voor alle overige predikantstaken wordt, in overleg met de kerkenraad, bekeken waar plaats en ruimte is voor andere werkzaamheden en hoe daar vorm aan gegeven wordt.

Wat heeft de gemeente Hemmen te bieden

Hemmen is een kleine gemeente in de Overbetuwe. Gemeenteleden zijn uit verschillende omliggende plaatsen afkomstig en hebben verschillende kerkelijke achtergronden. Ook hebben zij verschillende manieren van geloofsbeleving. Door de open en gastvrije sfeer voelt een ieder zich snel thuis. Voor een aantal activiteiten werken zij samen met buurgemeenten uit Zetten. In de diensten en in het vormings- en toerustingswerk zoeken ze naar verdiepende ontmoeting met elkaar en met God.

‘De Heerlijkheid Hemmen’ en voorzieningen

De kleine kerk heeft een aantrekkelijke ligging op landgoed De Heerlijkheid Hemmen. Voor andere ontmoetingen gebruiken zij het Zendingslokaal. Ook kennen ze vieringen in en rondom de kasteeltuin. Er is een pastorie beschikbaar. Basisvoorzieningen en scholen t/m voortgezet onderwijs zijn aanwezig in het aangrenzende dorp Zetten. Arnhem, Nijmegen en Wageningen zijn uitstekend te bereiken, zowel met eigen als openbaar vervoer.

Meer informatie

Aanvullende informatie kun je inwinnen bij de voorzitter van de beroepingscommissie, Trudy Bennis-de Jager via [email protected] of 06 – 14 53 92 50. Een informatiepakket kun je aanvragen bij de secretaris: [email protected].

Uitnodiging om te reageren

Heeft deze vacature jouw interesse gewekt? De Hervormde Gemeente Hemmen komt graag in contact! Zij nodigen je hierbij van harte uit om een motivatiebrief met curriculum vitae te sturen. Deze ontvangen zij graag uiterlijk 11 januari 2023 per mail naar: [email protected]. De beroepingscommissie kijkt met veel belangstelling uit naar jouw reactie.

Bron: PKN – Hervormde Gemeente Hemmen

♦♦♦

Adverteren op Overbetuwe.nieuws.nl? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wij denken graag met je mee om de reclame-euro optimaal te besteden. Door lokaal te adverteren op Overbetuwe Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Leo Christiaens via de telefoon: 06-11087527 of via de mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen