Vrijwilliger Jansje van Middendorp van Forte Geldzaken promoveert

Foka en Jansje
Foka en Jansje
Foto: Jolanda Mak, Voilà Fotografie

Jansje van Middendorp is op donderdag 24 november aan de Radboud Universiteit gepromoveerd. Zij promoveerde op het onderwerp ‘Als de financiën op orde zijn, heb je meer rust’ met als ondertitel ‘Ondersteuning aan cliënten met financiële problemen door vrijwilligers’.

Vrijwilligers van Forte Geldzaken, een dienst van Forte Welzijn, en inwoners uit de gemeente Overbetuwe hebben meegewerkt aan het promotieonderzoek van Jansje.

Jansje

Jansje is naast haar werkzame leven bij Spectrum, vrijwilliger bij Forte. Uit haar onderzoek blijkt dat als een vrijwilliger aan de slag gaat met een inwoner die schulden heeft, dit de inwoner helpt. Mede dankzij de vrijwilliger wordt stress verminderd en het zelfvertrouwen en de vaardigheden nemen toe. Jansje ziet dat dit extra toeneemt als de financiële problemen afnemen.

Foka Bruggema, coördinator bij Forte Geldzaken: “Ik ben heel trots op Jansje en blij met de uitkomsten van het onderzoek. Het is een wetenschappelijke onderbouwing voor de ondersteuning die we bieden aan inwoners met financiële vragen of problemen. En het geeft handvatten hoe we inwoners nog beter van dienst kunnen zijn.” Jansje vertelt enthousiast over haar vrijwilligerswerk: “Als vrijwilliger kan je echt een bijdrage leveren aan het voorkomen en aanpakken van financiële problemen bij mensen met geldzorgen. Je leert veel nieuwe mensen kennen en krijgt nieuwe inzichten.”

Wil je net als Jansje vrijwilliger worden bij Forte of heb je hulp nodig bij jouw geldzaken? Kijk op Forte Welzijn, bel naar Foka Bruggema 06 – 33 79 38 60 of naar de receptie van Forte 085 – 040 60 66.

♦♦♦

Adverteren op Overbetuwe.nieuws.nl? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wij denken graag met je mee om de reclame-euro optimaal te besteden. Door lokaal te adverteren op Overbetuwe Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Leo Christiaens via de telefoon: 06-11087527 of via de mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen