Grote bus blijft door het centrum van Zetten rijden

Foto: Breng Nijmegen

Zetten – Een nipte meerderheid (67 tegenover 61) vindt dat de grote bus niet uit het centrum van Zetten mag verdwijnen. Negen mensen hebben geen mening.

Dat blijkt uit de enquête van Zicht op Zetten, die juist voorstander is om de grote bus te weren. Deze zou dan alleen op de Wageningsestraat rijden met een keerlus bij de Lingebrug. Het OV in het dorp zou wel gegarandeerd blijven via lijn 237, de kleinere buurtbus.

Tegenstanders

De voorstanders om de bus te weren, gaven aan: om scheuren in woningen te voorkomen. Anderen vinden de grote bus te leeg en te hard rijden. Een groot aantal vindt ‘de bus’ gevaarlijk
voor kinderen die op de fiets naar school gaan’. Ook wordt gewezen op de extra drukte die ontstaat door de twee uitgebreide supermarkten. Verder:

“Bus veroorzaakt blokkade van de Hoofdstraat met gevaarlijke inhaalmanoeuvres tot gevolg.”

Voorstander

Bij de tegenstanders zie je de angst dat het openbaar vervoer uit Zetten verdwijnt, omdat lijn 237 (het alternatief) een buurtbus die steunt op vrijwilligers. Ook wordt de grote afstand genoemd naar de Wageningsestraat. ,,Zelfstandigheid voor ouderen gaat afnemen als ze door de langere afstand naar de bushalte niet meer van OV gebruik kunnen maken’’, aldus een reactie. Ook vragen mensen zich af hoe mensen met een handicap met de buurtbus naar Elst kunnen.

Veiligheid

Van de bijna 100 antwoorden geeft 50 procent aan zich veilig te voelen op de opstapplaats, maar ruim 25 procent voelt zich onveilig. En dan gaat het met name om verkeersveiligheid. Toegankelijkheid en sociale veiligheid scoren beter. Hoe nu verder? Een mooi compromis zou zijn: een kleinere bus van Breng door het dorp. Daar gaat Zicht op Zetten zich hard voor maken.

Bron: Nieuwsbrief Zicht op Zetten

♦♦♦

Adverteren op Overbetuwe.nieuws.nl? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wij denken graag met je mee om de reclame-euro optimaal te besteden. Door lokaal te adverteren op Overbetuwe Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Leo Christiaens via de telefoon: 06-11087527 of via de mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen