Terugroepactie elektrische fiets KOGA E-Nova EVO met Bosch accu

Foto: KOGA

Fabrikant KOGA is een terugroepactie gestart van de elektrische fiets KOGA E-Nova EVO met Bosch accu in bagagedrager. Door een probleem met het frame kan deze breken, met mogelijk (ernstig) letsel tot gevolg.

De terugroepactie geldt voor de KOGA E-Nova EVO met lage instap en met een Bosch accu in de bagagedrager (carrier pack). KOGA heeft vastgesteld dat in een aantal gevallen de lage instapmodellen niet voldoet aan de kwaliteits- en veiligheidseisen die KOGA stelt aan zijn fietsen. Het gaat om de modellen die zijn geproduceerd tussen mei 2021 en november 2022. De onderbuis kan in uitzonderlijke situaties scheurtjes vertonen die eventueel zouden kunnen leiden tot een framebreuk. Hierdoor bestaat de kans dat de berijder kan vallen en letsel oplopen. KOGA heeft dan ook besloten om geen risico te nemen en de specifieke frames extra te beveiligen.

Controleer het framenummer

Om te controleren of uw KOGA E-Nova EVO onder deze terugroepactie valt moet je het framenummer controleren. Het framenummer vind je op de sticker op de onderbuis, bij de motor, en bestaat uit 4 letters (beginnend met KGB) en 5 cijfers.

Je vult dit framenummer vervolgens in op deze website Check je framenummer. Komt jouw framenummer niet voor, dan hoef je niets te doen. Komt jouw framenummer wel voor, stop dan onmiddellijk met het gebruik van de fiets. Breng de fiets naar jouw dealer. Als het frame extra versteviging nodig heeft, dan zorgt jouw dealer er voor dat de fiets teruggaat naar KOGA waar een zogeheten safety bridge zal worden gemonteerd om de fiets te verstevigen.

Meer informatie

Wil je meer weten over deze terugroepactie van KOGA? Neem dan contact op met jouw dealer of bel naar de afdeling Customer Care van KOGA, bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 09.00u tot 17.00u op 0513 – 788 130. Je kunt ook een e-mail sturen naar [email protected].

Bron: KOGA, 2 februari 2023

KOGA

♦♦♦

Adverteren op Overbetuwe.nieuws.nl? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wij denken graag met je mee om de reclame-euro optimaal te besteden. Door lokaal te adverteren op Overbetuwe Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Leo Christiaens via de telefoon: 06-11087527 of via de mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Bron: Productwaarschuwing.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen