Wegen met Zegen pelgrimsroute van Heteren naar Driel

Foto: Suzy en Andrew Martin via Pixabay

Heteren/Driel – Op zaterdag 4 februari vindt de 5e etappe plaats van de pelgrimsroute Wegen met Zegen. Dit keer wandelen ze van Heteren naar Driel. De tocht is 15 kilometer lang. De wandelaars blijven iedere etappe als groep bij elkaar.

Elke eerste zaterdag van de maand kun je met een groep een stukje van de route wandelen, georganiseerd vanuit VIS (Verdiepen, Inspireren, Samenkomen).

Wegen met Zegen

Met ingang van 15 mei 2022 was de eerste pelgrimsroute door de Overbetuwe een feit: Wegen met Zegen. Deze pelgrimsroute is meer dan een wandeling door het Betuwse landschap. De route neemt je mee langs oude landweggetjes, waterloopjes, boomgaarden, kastelen en vergezichten over de rivier. Tijdens het wandelen word je uitgenodigd om stil te staan bij wat belangrijk is in jouw leven. Om wat je hebt meegemaakt opnieuw te wegen of betekenis te geven. Om jouw hoofd en hart leeg te maken en vervolgens te vullen met wat waardevol is voor je en voor hen die je lief zijn.

De pelgrimsroute is in totaal 155 kilometer lang en bestaat uit 11 etappes, variërend tussen 11 en 17 kilometer. De start is  vanuit de Antonius van Paduakerk in Nijmegen en daar eindigt de route ook.

Wel even aanmelden

VIS biedt je de gelegenheid om deze tocht samen met anderen te lopen. Daartoe zullen ze elke eerste zaterdag van de maand een etappe met elkaar lopen, tot 5 augustus 2023. Je kunt elke keer beslissen of je mee loopt. Let op: aanmelding voor dit programma gaat uitsluitend via [email protected]. Als je een etappe mee wilt lopen dan moet je je bij hem opgeven. Een week voorafgaande aan de door jou opgeven etappe ontvang je een bevestigings­mail met daarin alle informatie omtrent de verzamel­tijd, -plaats en het vervoer naar de start locatie van de desbetreffende etappe. Ze blijven iedere etappe als groep bij elkaar.

Bron: Het Gele Boekje

♦♦♦

Adverteren op Overbetuwe.nieuws.nl? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wij denken graag met je mee om de reclame-euro optimaal te besteden. Door lokaal te adverteren op Overbetuwe Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Leo Christiaens via de telefoon: 06-11087527 of via de mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen