Reizigers HaltetaxiRRReis zeer tevreden over dienstverlening

Klanten zijn tevreden
Klanten zijn tevreden
Foto: Martin Hogeboom

Sinds april 2022 is er in de provincie Gelderland een flexibele deeltaxi te bestellen HaltetaxiRRReis. Deze deeltaxi is aanvullend is op bus, buurtbus en trein en rijdt op bestelling flexibel van halte naar halte.

Eind 2022 is een onafhankelijk klanttevredenheidsonderzoek uitgevoerd. Van de ondervraagde reizigers blijkt 92% tevreden tot zeer tevreden te zijn en geven zij de algehele dienstverlening een gemiddeld rapportcijfer van 8,2!

Provincie Gelderland

HaltetaxiRRReis rijdt in opdracht van de provincie Gelderland. Mobiliteitsregisseur Qarin is verantwoordelijk voor de dienst die een aanvulling is op het openbaar vervoer. De ritten worden uitgevoerd door lokale taxibedrijven. Voor het onderzoek werden reizigers ondervraagd die gebruik hebben gemaakt van haltetaxiRRReis. Doel van het onderzoek was inzicht te verkrijgen in de klanttevredenheid van de haltetaxiRRReis-gebruikers. Hoe wordt de dienstverlening gewaardeerd en wat valt er mogelijk aan de uitvoeringskwaliteit te verbeteren? De vragen hadden betrekking op de specifieke rit die de reizigers maakten, op de herkomst en bestemming van de rit en dus vooral over de waardering van de dienstverlening.

Hoge rapportcijfers

In totaal 92% van alle reizigers geeft aan tevreden of zeer tevreden te zijn over de dienstverlening van haltetaxiRRReis. De reizigers geven haltetaxiRRReis ook een mooi rapportcijfer: een gemiddeld cijfer van 8.2 voor de algehele dienstverlening.

Jan van der Meer (Gedeputeerde Provincie Gelderland):

“Goed dat reizigers de weg naar haltetaxiRRReis weten te vinden en waarderen. Zo houden we kleine kernen en wijken bereikbaar”.

Reizigers waren vooral tevreden over het bestelgemak en de stiptheid van de uitvoering. Verder kwam de volgende positieve punten naar voren kwamen als positieve punten:

  • Een extra mogelijkheid hebben om weer te kunnen reizen.
  • Vriendelijke chauffeurs.
  • Een gemakkelijke aansluiting op het reguliere OV.
  • Een goed aanvullend alternatief voor het OV.
  • De algehele flexibiliteit die haltetaxiRRReis biedt.

Voor verbetering vatbaar is de afhandeling bij eventuele klachten: aldus de ondervraagde reizigers. Dit zou in de toekomst beter kunnen.

Directeur Qarin

Paul Pietersen, directeur Qarin, uitvoerder haltetaxiRRReis:

“Afgelopen jaar hebben de ingezette taxibedrijven samen met de medewerkers van Qarin heel hard gewerkt om haltetaxiRRReis als een betrouwbare aanvulling op het openbaar vervoer in Gelderland te lanceren. Dit onderzoek laat zien dat dit gelukt is en daar ben ik heel trots op.”

Opvallend is dat haltetaxiRRReis veel wordt gebruikt door jonge reizigers. Meer dan de helft van de ritten maakt een aansluiting op het reguliere OV, dat is één van de doelstellingen van de dienst. Tenslotte geeft een groot deel van de reizigers aan haltetaxiRRReis herhaaldelijk te zullen blijven gebruiken.

Lees: Haltebord haltetaxiRRReis in Slijk-Ewijk officieel onthuld 

♦♦♦

Adverteren op Overbetuwe.nieuws.nl? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wij denken graag met je mee om de reclame-euro optimaal te besteden. Door lokaal te adverteren op Overbetuwe Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Leo Christiaens via de telefoon: 06-11087527 of via de mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen