Bouw mee aan het nieuwe Hart van Driel

Foto: Overbetuwe Nieuws

Driel is een ondernemend dorp met een actieve gemeenschap. Maar het dorpshart dat vraagt om nieuwe energie. Een aantal groep bewoners en bedrijven heeft samen met de Gemeente Overbetuwe de handen ineengeslagen om het Hart van Driel op een bijzondere manier te reanimeren. Dee eerste plannen liggen klaar! De Drielenaren doen nu een open oproep aan ondernemers en initiatiefnemers in de regio: doe mee!

Dorp in een boomgaard

Driel heeft het allemaal. Het dorp is het middelpunt van een eeuwenoud cultuurhistorisch landschap. Vanuit de Kerkstraat heb je een prachtig zicht op de stuwwal langs de Nederrijn. Ook de kersenteelt geeft Driel en omgeving pit. Driel is letterlijk een dorp in een boomgaard. Waar rust is, maar ook energie. Generaties ondernemers, het actieve verenigingsleven en de vele terugkerende evenementen hebben het dorp door de jaren heen kleur gegeven. Driel en zijn voorzieningen trekken bovendien bezoekers uit de hele regio aan, waaronder uit het op steenworp afstand gelegen Arnhem en de nieuwe uitbreidingswijk Schuytgraaf.

Nieuw leven voor het Hart van Driel

Eigenlijk heeft Driel het bíjna allemaal. Want net als veel andere dorpen in Nederland kampt Driel met een afname van het aantal voorzieningen. De openbare ruimte in het dorpshart is aan vervanging toe. En een aantal gebouwen op en rond het centrale Polenplein staat aan de vooravond van sloop of herontwikkeling. Deze ontwikkelingen zijn geen bedreiging, maar juist een unieke kans om het centrum van Driel nieuwe energie te geven. Om deze ambitie waar te maken heeft een groep bewoners de handen ineengeslagen.

Samen met een brede gemeenschap van Drielenaren hebben zij, met steun van de Gemeente Overbetuwe, in het afgelopen jaar nagedacht, getekend en gesleuteld aan een visie voor hun Hart van Driel. Eén ding is zeker: het toekomstige Hart van Driel is een dorpscentrum waar van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat leven is. Waar multifunctionele gebouwen plek bieden aan ondernemers en voorzieningen die van elkaars nabijheid profiteren. Waar de publieke ruimte meebeweegt met de jaargetijden. En waar altijd een glimp te zien is van het bijzondere landschap, de boomgaarden en de rijke historie.

Ondernemers gezocht

Dit voorjaar wordt de laatste hand gelegd aan de planvorming. Daarom zoekt Hart van Driel creatieve geesten, initiatiefnemers en aanpakkers die met de Drielenaren en met elkaar op een bijzondere wijze invulling willen geven aan de toekomst van Driel. Ben jij een ondernemer in de zorg, horeca, sociaal welzijn of recreatie? Maak of verkoop je ambachtelijke producten, of heb je een passie voor bloemen, groenten, fruit of brood? Bestier je een foodtruck, loop je met plannen rond voor een ijssalon, koffiekiosk of schoonheidszaak? Of heb je een ander idee waarvoor je ruimte én een bloeiende gemeenschap zoekt? Stuur dan een mail naar [email protected]

Bron: Hart van Driel

♦♦♦

Adverteren op Overbetuwe.nieuws.nl? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wij denken graag met je mee om de reclame-euro optimaal te besteden. Door lokaal te adverteren op Overbetuwe Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Leo Christiaens via de telefoon: 06-11087527 of via de mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen