Provincie Gelderland blij met tussenuitspraak ViA15

Foto: ViA15.nl

De Raad van State heeft een nieuwe tussenuitspraak gedaan over ViA15. Provincie Gelderland is blij met de duidelijkheid die deze uitspraak geeft over de rekenmethode van 25 kilometer.

Ze wachten het vervolg af en hopen op een snelle duidelijkheid over het Tracébesluit ViA15. Want verbreden van de A12 en doortrekken A15 zijn broodnodig voor bereikbaarheid.

Bereikbaarheid onder druk

Het traject tussen de Duitse grens en Arnhem staat op nummer 1 in de landelijke top 10 van ochtendfiles. Deze files werken door op gemeentelijke en provinciale wegen rond de A12, die ook vastlopen. Met gevolgen voor de leefbaarheid en bereikbaarheid van inwoners en ondernemers. Terwijl die bereikbaarheid van dit deel van Nederland richting Europees achterland van grote invloed is op de economische ontwikkeling van heel Nederland.

Nut en noodzaak niet ter discussie

In januari 2021 heeft de RvS al een tussenuitspraak gedaan. Daarmee zijn de bezwaren tegen het doortrekken van de A15 en verbreden A12 afgewezen. De plannen voor het doortrekken dateren uit de jaren 60 van de vorige eeuw. In 2013 heeft provincie Gelderland met het Rijk een bestuursovereenkomst gesloten over het doortrekken van de A15 en verbreden van de A12. Daarin is opgenomen dat de provincie bijdraagt aan de realisatie.

Lees hier de Uitspraak Raad van State van 5 april 2023.

♦♦♦

Adverteren op Overbetuwe.nieuws.nl? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wij denken graag met je mee om de reclame-euro optimaal te besteden. Door lokaal te adverteren op Overbetuwe Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Leo Christiaens via de telefoon: 06-11087527 of via de mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen