Oekraïens festival voor het goede doel

Foto: Freedom for Ukraine

Herveld – Stichting Freedom for Ukraine organiseert een festival in samenwerking met de vrijwilligers van het kledingdepot voor vluchtelingen in Herveld. Het Freedom for Ukraine Festival vindt plaats op zaterdag 13 mei vanaf 11.00 uur bij de Kleding Depot Ukraine aan de Binnenstraat 23 in Herveld.

Het festival wordt een leuke dag voor jong en oud. Er is een kledingmarkt, waar nieuwe kleding en schoenen met korting van minstens 50% te koop zal zijn. Je kunt sjasliek en andere Oekraïense lekkernijen eten. Voor de kinderen zijn er springkussens en ze kunnen zich laten schminken. Om 14.00 uur wordt een veiling gehouden waar onder andere een fitness-jaarabonnement, een fiets, diverse voetbalshirts met handtekeningen van de spelers en andere leuke items geveild zullen worden. Ook voor gewoon een Geweldig Biertje drinken kan je hier terecht.

Freedom for Ukraine

Freedom for Ukraine werd in mei van vorig jaar opgericht door het Oekraïens-Nederlandse echtpaar Valentyna en André Fonteijn. Het jonge gezin is met hun 1-jarige tweeling in maart vanuit Kyiv naar Nederland gevlucht. Familie, vrienden, huis en haard blijven achter in het oorlogsgebied. Zij kwamen vervolgens in Zetten terecht.

Om hulpverleners en Oekraïense strijdkrachten vanuit Nederland zoveel mogelijk bij te staan, is Freedom for Ukraine in het leven geroepen. Sindsdien werden onder meer een ambulance, (4×4) auto’s, kogelwerende vesten, tourniquets en verbandmaterialen, medicijnen, EHBO-sets, generatoren, drones, slaapzakken en winterkleding naar de Oekraïense strijdkrachten en burgers in de bevrijde gebieden verzonden. Help Freedom for Ukraine om meer hulpgoederen naar Oekraïene te sturen. Kom naar het festival en maak er een leuke dag van!

festival

♦♦♦

Adverteren op Overbetuwe.nieuws.nl? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wij denken graag met je mee om de reclame-euro optimaal te besteden. Door lokaal te adverteren op Overbetuwe Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Leo Christiaens via de telefoon: 06-11087527 of via de mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen