Drie meisjes mishandelen cavia’s in Kinderboerderij Landgoed Overbetuwe

Niet de cavia's uit het verhaal
Niet de cavia's uit het verhaal
Foto: Alexas_Fotos, Pixabay

Heteren – Op dinsdag 25 april zijn in de kinderboerderij op Landgoed Overbetuwe door een drietal meisjes cavia’s uit hun hok gepakt. Naast dat ze sommige van de dieren lieten vallen (misschien zonder opzet) is ook het vruchtbare mannetje dat apart zat in het hok bij de andere cavia’s geplaatst.

Daardoor zit de kinderboerderij mogelijk met een zwangerschapsgolf over een paar weken. Of ze al zwanger zijn, is niet te zeggen. “Dat merken we ook pas als ze bevallen. Goed verzorgde cavia’s zijn lekker stevig en zo’n zwangerschap valt dan niet op.” Ze worden de komende tijd natuurlijk goed in de gaten gehouden.

Gevoelig

Cavia’s zijn erg gevoelig. “Ook voor vallen! Daar kunnen ze écht niet goed tegen.” vertelt beheerder Louis. “Ze kunnen hierbij interne bloedingen krijgen.” Maar ook om een eventuele geboortegolf maken ze zich erg druk. “We moeten straks dan maar weer zien hoe we die caviaatjes kwijtraken want hier kunnen we dat echt niet hebben.” Daarom zat de mannelijke cavia natuurlijk apart, om dit te voorkomen.

Graag willen ze daarom met de ouders of verzorgers van dit drietal spreken. De meisjes zijn tussen 13:45 en 14:30 binnen geweest. Hoe oud ze zijn, is moeilijk te zeggen “Er hangt een bordje dat kinderen tot 13 jaar niet zonder begeleiding naar binnen mogen maar of ze ook zo oud waren, kan ik niet zeggen.” Het drietal is vastgelegd door de aanwezige camera. Twee van hen droegen een roze trui of vest, de grootste van de drie droeg een zwarte jas, zo te zien met capuchon.

Ouders, of de kinderen zelf, die dit herkennen, worden verzocht contact op te nemen met beheerder Louis via 06-50691069.

♦♦♦

Adverteren op Overbetuwe.nieuws.nl? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders.

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Overbetuwe Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Leo Christiaens via de telefoon: 06-11087527 of via de mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen