Doe ook mee met regeling inwonersinitiatieven voor biodiversiteit

Foto: Juan D. via Pixabay

Vandaag is het de internationale dag voor de biodiversiteit. Biodiversiteit is de samenhang tussen en het aantal verschillende soorten dieren, planten en ander leven op aarde.

Een grotere biodiversiteit zorgt ervoor dat natuur minder kwetsbaar is voor bijvoorbeeld droogte, ziekte of klimaatverandering. Biodiversiteit is noodzakelijk voor het bestaan van de natuur. Een gezonde natuur is ook belangrijk voor schoon (drink)water, het tegengaan van de gevolgen van klimaatverandering en onze voedselproductie. Daarom werkt provincie Gelderland hard aan de biodiversiteit in hun provincie.

Inwonersinitiatieven voor biodiversiteit

Jij kan ook meewerken aan meer biodiversiteit in Gelderland. Zo heeft provincie Gelderland de regeling inwonersinitiatieven voor biodiversiteit om bijvoorbeeld een openbare natuurtuin te creëren in een woonwijk, maar zijn er ook buitenlespakketten voor scholen ontwikkeld. Bovendien zijn er 2 en 3 juni de Gelderse Natuurmakersdagen waarbij je op 25 locaties in Gelderland op natuurexcursie kan. Meer weten over wat je kunt doen voor de biodiversiteit in Gelderland? Klik dan op deze link.

Bron: Provincie Gelderland

♦♦♦

Adverteren op Overbetuwe.nieuws.nl? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wij denken graag met je mee om de reclame-euro optimaal te besteden. Door lokaal te adverteren op Overbetuwe Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Leo Christiaens via de telefoon: 06-11087527 of via de mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Cookieinstellingen