112

Webinar ‘Voorkom financieel misbruik van ouderen’

Financiële uitbuiting brengt een mens tot wanhoop
Financiële uitbuiting brengt een mens tot wanhoop
Foto: Pxhere

Steeds vaker krijgen ouderen te maken met financiële uitbuiting. Bijvoorbeeld in de vorm van diefstal, ongewenste bemoeienis met geldzaken of een veranderd testament.

De plegers van dit financiële misbruik zijn vaak familieleden, buren of kennissen, maar ook zorgverleners, mantelzorgers of vrijwilligers. Financiële uitbuiting is een vorm van ouderenmishandeling.

Webinar

Op donderdag 15 juni organiseert de Lokale Alliantie Veilig Ouder Worden (LAVOW) regio Arnhem van 15.00 tot 16.30 uur hier een gratis webinar over. De Gelderse Stichting voor Beheer en Bewindvoering (GSBB) is lid van de lokale alliantie.

Programma:

  • Ouderenmishandeling: stand van zaken door Lisette Pouls, projectleider bij Moviera – aanpak huiselijk geweld.
  • Fraude, signalen en mogelijke stappen door Lammy Steendam, financieel adviseur bij Rabobank Arnhem.
  • Toegenomen financiële kwetsbaarheid van ouderen; de voor- en nadelen van mogelijkheden door Corno van Renssen, directeur bestuurder Gelderse Stichting voor Beheer en Bewindvoering

Deelname aan dit webinar is kosteloos. Je meldt je aan door vóór 12 juni  een e-mail met jouw naam te sturen aan [email protected]. Je ontvangt dan een link met toegang tot het webinar in Zoom.

♦♦♦

Adverteren op Overbetuwe.nieuws.nl? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wij denken graag met je mee om de reclame-euro optimaal te besteden. Door lokaal te adverteren op Overbetuwe Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Leo Christiaens via de telefoon: 06-11087527 of via de mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Cookieinstellingen