Fikkersdries Driel: voldoende drinkwater voor nu en later

Foto: John Davids

Driel – Vitens gaat een deel van de zuiveringsinstallatie op locatie Fikkersdries in Driel vernieuwen en verduurzamen. Op donderdag 8 juni van 16.30 – 20.00 organiseert Vitens een inloopavond over de nieuwbouw en het bijbehorende vergunningentraject.

De inloopavond vindt plaats in Zalen- & Partycentrum De Oldenburg in Driel.

De stijgende vraag naar drinkwater

We gebruiken met z’n allen steeds meer water. De stijging komt door het bouwen van meer woningen, de groei van bedrijven en de klimaatverandering met langere periodes van hitte en droogte. Dit betekent dat Vitens binnen een paar jaar meer drinkwater moet maken om aan de huidige en stijgende vraag te blijven voldoen. Met de vernieuwde zuiveringsinstallatie kan Vitens straks meer water zuiveren dan nu. Zo groeit het drinkwaterbedrijf mee met de stijgende vraag naar water.

Voorbereid op de toekomst

De bedoeling is om 2024 te starten met de bouw van de zuiveringsinstallatie zodat deze in 2026 klaar is. Naast de nieuwbouw gaat Vitens het leidingnetwerk verbeteren en verkennen ze de mogelijkheden naar nieuwe bronnen voor drinkwater. Over de zoektocht naar de nieuwe bronnen van drinkwater volgt een uitgebreide informatieavond in het najaar van 2023.

Inwoners van Driel en omgeving zijn van harte welkom op de inloopavond over de zuiveringsinstallatie. Voor meer informatie vooraf bezoek je de website van Vitens; vitens.nl/Over-water/Projecten/Fikkersdries.

♦♦♦

Adverteren op Overbetuwe.nieuws.nl? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders.

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Overbetuwe Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Leo Christiaens via de telefoon: 06-11087527 of via de mail: l.christiae[email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Cookieinstellingen