Twee interessante subsidies voor duurzame goederenvervoer

Foto: Peter H via Pixabay

Ben je ondernemer in Gelderland? Het is nu extra aantrekkelijk om meer schone kilometers te maken om goederen te vervoeren. Laat met onze subsidie een adviesrapport voor duurzaam transport over de weg opstellen. Of koop of lease een CNG of LNG vrachtauto.

Steeds meer ondernemers verduurzamen hun wagenpark om goederen schoon te vervoeren. Denk hierbij aan stillere en schonere vrachtauto’s op LNG of CNG en aan zelf opgewekte energie om elektrische voertuigen op te laden. Provincie Gelderland ondersteunt dit met de subsidie Rapport duurzaam goederenvervoer over de weg.

Je kunt subsidie aanvragen voor:

  • het opstellen van een adviesrapport over het verduurzamen van uw wagenpark voor goederenvervoer. De vaste subsidie bedraagt € 3.000.
  • het opstellen van een adviesrapport over het gebruik van zelf opgewekte energie om elektrische voertuigen op te laden. De vaste subsidie bedraagt € 6.000.

Een externe deskundige moet het rapport opstellen. Deze heeft ervaring met het adviseren van bedrijven over het zelf opwekken van duurzame energie. Je kunt subsidie aanvragen tot en met 31 december 2023. Bekijk de voorwaarden.

Duurzame vrachtauto’s met subsidie

De subsidie voor duurzame vrachtauto’s is bedoeld om schoon en duurzaam goederenvervoer te stimuleren. De subsidie is aan te vragen voor de koop of operational lease van CNG- of LNG-trucks als u de vrachtauto(‘s):

  • op het moment van de subsidieaanvraag nog niet heeft gekocht of geleased (de koop- of leaseovereenkomst mag nog niet getekend zijn).
  • uitsluitend voor goederenvervoer gebruikt.
  • gebruikt vanuit 1 of meer bedrijfslocaties in Gelderland.
  • gebruikt als eerste eigenaar of gebruiker.
  • alleen voor eigen gebruik inzet.
  • nog niet op kenteken heeft gezet.

Offertes voor koop of lease van de vrachtauto(‘s) mogen niet ouder zijn dan 1 jaar. De subsidie bedraagt € 8.000 per CNG- of LNG-vrachtauto. Je kunt per aanvraag voor maximaal 7 vrachtauto’s subsidie aanvragen. Je kunt subsidie aanvragen tot en met 31 december 2023. Bekijk de voorwaarden.

Subsidie aanvragen

Rapport duurzaam goederenvervoer over de weg. Lees meer over de subsidie en het aanvragen via deze link. Aan welke voorwaarden je moet voldoen voor het verduurzamen van jouw wagenpark lees je hier.

Subsidie aanvragen gaat via onderstaande links:

♦♦♦

Adverteren op Overbetuwe.nieuws.nl? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wij denken graag met je mee om de reclame-euro optimaal te besteden. Door lokaal te adverteren op Overbetuwe Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Leo Christiaens via de telefoon: 06-11087527 of via de mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen