Kom je mee buiten spelen?

Lekker buiten spelen op Nationale Buitenspeeldag
Lekker buiten spelen op Nationale Buitenspeeldag
Foto: Forte Welzijn

Nederland is dan één grote speelplek op woensdag 14 juni tijdens de Nationale Buitenspeeldag. Ook in Overbetuwe zijn er actieve inwoners die zorgen dat het op veel plekken een feestje wordt.

Thijmen, de kinderburgemeester van Overbetuwe, heeft als motto ‘Samen buiten’ en zet zich ook in voor een geslaagde Buitenspeeldag voor kinderen, ouders en opa’s en oma’s. Hij zal tijdens de Buitenspeeldag in Oosterhout een nieuwe speeltuin openen aan De Hoge Wei.

Pannenkoeken, stormloopbaan en voetbal

In Elst is er voor de jeugd een stormloopbaan en kan je met de speedcheck lekker hard schieten met een snelheidsmeter. In Randwijk kunnen kinderen samen met hun (groot)ouders een oud Hollands spel doen en krijgen alle kids aan het eind een buitenspeelmedaille. In Herveld staat er veel sport op het programma en in Slijk-Ewijk kan je prijsjes winnen met de bingo.

Wil jij als betrokken bewoner in jouw buurt ook een buitenspeeldag organiseren? Dat kan heel simpel; met wat mede-buurtbewoners of ouders uit de klas verzin je samen leuke spellen om in de speeltuin of plein in de buurt te spelen. Limonade erbij en het feest kan beginnen. Wil je de Landelijke Buitenspeeldag onder de aandacht brengen in jouw buurt? Meld je initiatief voor 13 juni aan bij [email protected].

Ondersteuning

Heb jij een wens voor jouw straat of buurt, waarvan jij denkt dat meerdere inwoners hiervan kunnen meegenieten, maar weet je niet waar te beginnen? De opbouwwerkers van Forte Welzijn zijn er om je te ondersteunen. Neem gerust contact op met het opbouwwerk van Forte via 085 040 60 66.

♦♦♦

Adverteren op Overbetuwe.nieuws.nl? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wij denken graag met je mee om de reclame-euro optimaal te besteden. Door lokaal te adverteren op Overbetuwe Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Leo Christiaens via de telefoon: 06-11087527 of via de mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen