Lezen en schrijven moeilijk? Volg de gratis cursus ‘In je Kracht’

Participatiecoach Hermien wil jou helpen
Participatiecoach Hermien wil jou helpen
Foto: Forte Welzijn

“Mijn leven is zoveel mooier en makkelijker geworden sinds ik beter kan lezen en schrijven.” Op 12 september vertelt Taalambassadeur René hierover, tijdens de start van het nieuwe campagnejaar ‘Gelderland Geletterd’ in Apeldoorn. Deze campagne vraagt aandacht voor laaggeletterdheid.

Koffie met een verhaal

De aftrap is om 8.30 uur met de koffiekar op het marktplein aan de Eglantierlaan, in de wijk de Maten. Onder het genot van een kop koffie vertellen taalambassadeurs over moeite hebben met lezen en schrijven. Taalambassadeur René: “Ik wil graag iedereen vertellen wat het betekent als je niet goed kunt lezen en/of schrijven, wat ik zelf heb meegemaakt. Nóg liever vertel ik over hoe fijn ik het vind, dat ik het nu wel kan. Dat mijn leven zoveel mooier en makkelijker is. Ik kan nu zelf zaken op de computer regelen en bijvoorbeeld een mail schrijven en lezen. Voor het invullen van formulieren of het lezen van medicijnbijsluiters hoef ik niet steeds om hulp te vragen.”

Lezen en schrijven moeilijk? Volg de gratis cursus

Spreek je Nederlands maar vind je lezen en schrijven moeilijk? Ben je bang om fouten te maken? Schaam je jezelf hiervoor? Je bent niet de enige. Ongeveer 2,5 miljoen Nederlanders hebben hier last van. Woon je in de gemeente Overbetuwe en heb je hier last van? Doe dan mee met de gratis cursus ‘In je Kracht’ van Forte Welzijn. Forte kijkt samen met jou wat belangrijk is voor jou. Wil je bijvoorbeeld je (klein)kinderen kunnen voorlezen. De post of de krant beter begrijpen. Een kaart of een boodschappenbriefje schrijven. Makkelijker een formulier invullen? De gratis cursus ‘In je kracht’ is het begin van beter lezen en schrijven.

Cursus ‘In je Kracht’

De cursus begint op dinsdag 26 september van 19.00 tot 21.30 uur. In totaal zijn het elf avonden. Tot de kerstvakantie. De cursus wordt gegeven in de Wieken aan de Prinses Irenestraat 49 in Elst. Er zijn maximaal tien mensen, zodat er genoeg aandacht is voor jou. Wil je je als vrijwilliger aanmelden om te helpen bij deze cursus? Forte Welzijn is op zoek naar vrijwilligers die iets willen doen voor mensen die moeite hebben met lezen en schrijven. Neem contact op met Hermien Auf der Haar. Geef je nu op voor de cursus of stel je vraag aan Hermien Auf der Haar, participatiecoach van Forte Welzijn. Je kunt haar bereiken via 06 82 63 42 12 of [email protected]

 

♦♦♦

Adverteren op Overbetuwe.nieuws.nl? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders.

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Overbetuwe Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Leo Christiaens via de telefoon: 06-11087527 of via de mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen