Pak je financiële toekomst aan met Forte Geldzaken: gratis advies en hulp

Foto: Bruno via Pixabay

Herveld / Elst -Heb je vragen over je financiën en wil je meer controle over je geldzaken? Zoek je advies over Belastingdienst toeslagen, zoals huurtoeslag, zorgtoeslag, kinderopvangtoeslag of kindgebonden budget? Ben je benieuwd naar de gemeentelijke voorzieningen waar je recht op hebt?

Kom dan langs bij het financiële spreekuur van Forte Geldzaken, dat plaatsvindt in Herveld en Elst. Hier krijg je gratis advies voor jouw financiële toekomst!

Spreekuur Herveld

Het eerste spreekuur in Herveld vindt plaats op donderdag 5 oktober, van 11.30 tot 12.30 uur, in het kantoor van het Sociaal Team aan de Hoofdstraat 28E in Herveld. In dit jaar zullen er nog twee spreekuren in Herveld zijn op 2 november en 7 december. Als voorproefje kun je op donderdag 28 september tussen 9.00 en 11.00 uur de gezichten achter het spreekuur ontmoeten. Foka Bruggema en Saskia Klijn staan dan met een ontmoetingsbankje op het dorpsplein.

Spreekuur Elst

Vanaf maandag 11 september is er ook een open financieel spreekuur in Elst. Voorheen was dit alleen op afspraak, maar vanaf 11 september kun je tussen 11.00 en 12.00 uur zonder afspraak binnenlopen met je vragen. Het spreekuur wordt gehouden in De Wieken aan de Prinses Irenestraat 49. In dit jaar zijn er nog spreekuren op 11 en 25 september, 9 en 23 oktober, 6 en 20 november en 4 en 18 december.

Als deze dagen niet passen in je agenda, aarzel dan niet om contact op te nemen via [email protected] of bel naar 085 040 60 66.

Voor al jouw financiële vragen

Inwoners van de gemeente Overbetuwe kunnen bij het spreekuur terecht met vragen en brieven met betrekking tot financiële zaken. Vaak zijn brieven van overheidsinstanties moeilijk te begrijpen. Het spreekuur biedt hulp bij het juist reageren op deze brieven, zoals correspondentie van de Belastingdienst over toeslagen, formulieren voor kwijtschelding van gemeentelijke belastingen of BSR.

Bovendien kun je tijdens het spreekuur ondersteuning krijgen bij het invullen van aanvraagformulieren voor voorzieningen, zoals de Meedoenregeling, of hulp ontvangen van de Voedselbank. Daarnaast kun je tips krijgen over budgettering, het behouden van financieel overzicht en het aanpakken van schulden. De hulp wordt geboden door vrijwilligers van Forte Geldzaken, die worden bijgestaan door een coördinator van Forte Geldzaken. Forte Geldzaken is een dienst van Forte Welzijn.

♦♦♦

Adverteren op Overbetuwe.nieuws.nl? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders.

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Overbetuwe Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Leo Christiaens via de telefoon: 06-11087527 of via de mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen