Bijdrage voor opknappen bedrijventerreinen in Overbetuwe

Foto: Martaposemuckel via Pixabay

Provincie Gelderland draagt financieel bij het opknappen van twee bedrijventerreinen in de gemeente Overbetuwe. Het gaat om de bedrijventerreinen Poort van Midden Gelderland Noord en De Aam.

Zo vormen deze bedrijventerrein een aantrekkelijk werkomgeving, waar ondernemers willen blijven ondernemen, medewerkers graag werken en verblijven en toekomstige ondernemers zich graag vestigen.

Helga Witjes, gedeputeerde economie:

“Bestaande bedrijventerreinen opknappen is broodnodig, zodat ze aantrekkelijk blijven voor ondernemers en werknemers. Daarom ondersteunen we dit als provincie. Zo maken we slim gebruik van de beschikbare ruimte en werken aan een goed vestigingsklimaat in Gelderland. Want Gelderland kan niet zonder ondernemers, die zorgen voor inkomen en banen.”

Poort van Midden Gelderland Noord

Gemeente Overbetuwe pakt hier met ondernemers de bestaande indeling van het bedrijventerrein aan. Wegen worden veiliger en er komt een wandelpad. Ook wordt het bedrijventerrein groener. De hoeveel verhard oppervlak wordt verminderd, zodat er ruimte komt voor de opvang van water en groen. Tenslotte komen er kruidenrijke bermen, waardoor de biodiversiteit toe neemt.

Provincie Gelderland draagt maximaal € 500.000 euro bij aan een totale begroting van € 1.160.152,00 euro.

De Aam

Hier wil de gemeente rond het drijvende zonnepanelenpark op de Eisenhowerplas de biodiversiteit op en rond de plas vergroten. Daarvoor worden legakkers en vissenbossen aangelegd. Provincie Gelderland draagt € 168.717 euro bij om het tekort te dekken. De maatregelen maken onderdeel uit van een groter project van de gemeente om de inrichting van het bedrijvenpark te verbeteren.

Toekomst

Bestaande bedrijventerreinen klaar maken voor de toekomst vraagt om aantrekkelijke en duurzame terreinen. Bovendien kunnen bestaande terreinen ook een bijdrage leveren aan provinciale doelen op het gebied van veiligheid, het omschakelen op duurzame energie, het hergebruik van grondstoffen en afval, klimaatadaptatie en biodiversiteit. Daarom helpt provincie Gelderland ondernemersverenigingen en gemeenten met het maken van plannen en uitvoeren van concrete maatregelen.

♦♦♦

Adverteren op Overbetuwe.nieuws.nl? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders.

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Overbetuwe Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Leo Christiaens via de telefoon: 06-11087527 of via de mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen