Handreiking helpt bij het realiseren van betaalbare woningen

Foto: Jens Neumann via Pixabay

De woningnood in Gelderland is hoog. Vooral starters, alleenstaanden en ouderen kunnen vrijwel geen betaalbare woning meer vinden. Provincie Gelderland heeft samen met de STEC-groep, gemeente Ede en Culemborg een handreiking ontwikkeld voor betaalbare woningen.

De handreiking is digitaal toegankelijk en geeft een overzicht van hulpmiddelen die kunnen bijdragen aan een betaalbare woningvoorraad. Denk aan woningsplitsen, startersleningen en een vereveningsfonds. Ook staan er veel Gelderse voorbeelden in. Met de handreiking wil de provincie gemeenten helpen bij de afweging welk hulpmiddel wel of niet in te zetten.

Handreiking biedt helder overzicht

Tijdens het bovenregionaal overleg op 25 september 2023 overhandigden Werner Konings van gemeente Culemborg en Arlinde Dul van Stec Groep een fysiek exemplaar aan gedeputeerde wonen Dirk Vreugdenhil.

Mooi en duidelijk overzicht

Dirk Vreugdenhil, gedeputeerde wonen:

“Wij zijn als provincie erg blij met de handreiking Betaalbare woningen. Er wordt veel gevraagd van de ambtenaren wonen bij de gemeenten en wet- en regelgeving is soms best ingewikkeld. Dit mooie en duidelijke overzicht gaat daarbij echt helpen.”

Handreikingen in Actieplan Wonen

De handreiking is onderdeel van Actieplan Wonen van provincie Gelderland. Met dit actieplan zetten ze in op de bouw van meer woningen, betaalbare woningen en flexibele woonvormen. De provincie heeft meerdere handreikingen ontwikkeld die kunnen bijdragen aan de verbetering van de woonvoorraad in Gelderland, zie de pagina’s van het Actieplan op deze website.

♦♦♦

Adverteren op Overbetuwe.nieuws.nl? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders.

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Overbetuwe Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Leo Christiaens via de telefoon: 06-11087527 of via de mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen