Verkeershinder door werkzaamheden Zettensebrug

Foto: Overbetuwe Nieuws

Zetten – Provincie Gelderland vervangt de Zettensebrug op de N836 over de Linge, tussen Randwijk en Andelst. De brug uit 1931 en de houten fietsbruggen uit 1992 worden vervangen.

De voorbereidende werkzaamheden worden tot en met 5 oktober uitgevoerd. Daarna is de kruising Heldringstraat/Weteringsewal en de Zettensebrug afgesloten.

ZettensebrugHinder tijdens werkzaamheden

De werkzaamheden zijn opgedeeld in twee fases. In het voorjaar is het eerste deel uitgevoerd. Dit najaar is de laatste fase aan de beurt. Van 6 oktober (19.00 uur) tot en met 9 oktober (06.00 uur) is de kruising afgesloten. De Zettensebrug wordt tussen 6 oktober 2023 en 15 april 2024 vervangen.

Om de brug bereikbaar te houden voor fietsers en hulpdiensten wordt er tijdelijk een brug aan tussen de bestaande brug en visplaats aan de Heldringstraat gelegd. Ze gebruiken tijdens de werkzaamheden een gedeelte van de kruising Heldringstraat en Weteringsewal. Tijdens de werkzaamheden aan de brug komen tijdelijke verkeerslichten voor de verkeersafwikkeling.

Tijdens de werkzaamheden in fase 2 is er een alternatieve busroute. De bus rijdt dan via Hemmen. Fietsers en hulpdiensten kunnen tijdens de afsluitingen gebruik maken van de tijdelijke brug. Doorgaand gemotoriseerd verkeer wordt omgeleid met borden via de A15 en A50.

ZettensebrugNieuwe brug: één geheel

De huidige brug bestaat uit twee overspanningen die rusten op een midden eiland. Hierbij stroomt het water aan beide kanten van het midden eiland. Om de doorstroming van het water te verbeteren maken ze de nieuwe brug uit één overspanning. Op de nieuwe brug komt er een grotere afstand tussen fietspad en de weg. Met een geleiderail ertussen verbeteren ze ook de verkeersveiligheid.

Ecologie

Het waterschap Rivierenland heeft provincie Gelderland gevraagd om de taluds van de watergang ecologisch verantwoord in te richten. Daarom laten ze de oevers onder de burg doorlopen zodat de dieren gemakkelijk onder de brug door kunnen.

Vaarhoogte

De vrije doorvaarhoogte moet minimaal 1,25m zijn ten opzichte van het huidige streefpeil +5,95m NAP. De onderkant van de brug is gemaakt voor minimaal +7,20m NAP. Dit geldt ook voor de tijdelijke brug (tijdens de werkzaamheden).

Bron: Bereikbaar Gelderland

♦♦♦

Adverteren op Overbetuwe.nieuws.nl? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders.

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Overbetuwe Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Leo Christiaens via de telefoon: 06-11087527 of via de mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen