Binnenkort uitspraak Raad van State over Railterminal Gelderland

Foto: Overbetuwe Nieuws

De Raad van State (RvS) doet binnenkort uitspraak over het aanpaste Inpassingsplan voor de Railterminal Gelderland (RTG). De Provincie Gelderland verlengt daarom de inschrijvingstermijn voor de aanbesteding van de aanleg en exploitatie van de RTG tot 31 december 2023.

Meer tijd voor indienen aanbieding

Het gewijzigd inpassingsplan voor de aanleg en exploitatie ligt bij de Raad van State. Zij oordelen over het plan in relatie tot ingediende zienswijzen. Zij informeerden de Provincie dat er geen zitting meer komt. En ze in principe binnen 6 weken een uitspraak kunnen verwachten. Voor bedrijven, die willen inschrijven voor de aanleg en exploitatie van de RTG is deze uitspraak over het inpassingsplan belangrijk. De uitspraak van de RvS geeft helderheid over de voorwaarden voor aanleg en exploitatie van de railterminal. Daarom verlengen ze de aanbestedingsprocedure van begin november 2023 naar 31 december 2023 voor het indienen van een aanbieding.

Inpassingsplan

In de toelichting op het inpassingsplan beschrijft de Provincie de wettelijke verplichtingen waar de railterminal aan moet voldoen. De exploitant is verantwoordelijk voor de aanleg van de RTG. In de omgevingsvergunning, die wordt aangevraagd door de exploitant, beschrijven ze de specifieke eisen waar de blusvoorziening en de op- en overslag van gevaarlijke stoffen op het terrein aan moeten voldoen. In de aanvraag hiervoor moet de exploitant aantonen dat de veiligheid wordt gegarandeerd, zodat wordt voldaan aan de wet- en regelgeving.

Wabo-vergunningen

Op korte termijn wordt besloten over een omgevingsvergunning voor het verleggen van een Tennet-leiding onder het beoogde RTG-terrein. Dit besluit wordt genomen op basis van het coördinatiebesluit uit 20 april 2020 van Provinciale Staten. Hierover zijn met de gemeente Overbetuwe afspraken vastgelegd in het Addendum op de samenwerkingsovereenkomst in 2020. Met de nieuwe omgevingswet per 1 Januari 2023 gaat men in deze lijn verder. Daarvoor bereidt de Provincie Gelderland besluitvorming voor.

♦♦♦

Renkum.nieuws.nl richt zich op berichtgeving op lokaal niveau. Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Renkum Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen