Workshop Black Mirror Stories in de bibliotheek

Foto: Black Mirror Stories

Elst – Digitale technologie ontwikkelt zich zo snel, dat politici er maar weinig grip op hebben. Hoe zouden negatieve gevolgen van digitale technologie in de toekomst voorkomen kunnen worden?

Tijdens de workshop ‘Black Mirror Stories’ op 12 februari in Bibliotheek Elst bedenken jongeren (15+) en volwassenen zelf mogelijke toekomstscenario’s.

Sciencefictionverhalen vormen tastbare voorbeelden die in gesprekken, ontwerpen en zelfs wetsvoorstellen worden gebruikt om recente en toekomstige digitale ontwikkelingen te kunnen begrijpen en in te kaderen. Door verschillende toekomstscenario’s te bedenken, kun je de consequenties van technologie tastbaar maken.

Roos Groothuizen

In Bibliotheek Elst geeft mediakunstenaar Roos Groothuizen op maandag 12 februari een workshop ‘Black Mirror Stories’ voor bezoekers van 15 jaar en ouder. Roos Groothuizen is een mediakunstenaar die strijdt voor digitale mensenrechten. In haar praktijk en binnen het kunstcollectief Telemagic doet ze onderzoek naar de menselijke kant van onzichtbare algoritmes, informatiefilters en oneerlijke distributie.

Toekomstscenario’s

Tijdens de workshop creëren de deelnemers eigen scenario’s door Black Mirror Stories te bedenken. Het spel is een knipoog naar de bestaande serie Black Mirror en het bestaande spel Black Stories. Black Stories is een kaartspel met gitzwarte raadsels. Een speler heeft een raadselkaart vast en de andere spelers moeten raden wat er met het personage in het verhaal mis is gegaan door ja/nee-vragen te stellen. Black Mirror is een televisieserie. Elke aflevering is een ander verhaal waarin technologische ontwikkelingen van deze eeuw centraal staan. In veel verhalen loopt het niet zo goed af.

Meedoen?

De workshop vindt plaats op maandag 12 februari van 14.00 tot 15.30 uur in Bibliotheek Elst. Er kunnen 8 tot 20 mensen meedoen. Meedoen is gratis. Geef je op via de website van de Bibliotheek Gelderland Zuid: www.obgz.nl/agenda.

♦♦♦

Adverteren op Overbetuwe.nieuws.nl? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Overbetuwe Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Leo Christiaens via de telefoon: 06-11087527 of via de mail: [email protected].

De nieuwsredactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen