Kinderspeelweek Elst winnaar 17e Leefbaarheidsaward De Regelaar

Foto: John Palm

De Kinderspeelweek Elst is winnaar van de 17e Leefbaarheidsaward ‘De Regelaar’ geworden! De nieuwjaarsreceptie van de Elster Huurdersvereniging Overbetuwe (HvOB-Elst) is ook dit jaar goed bezocht.

In een gezellige sfeer in Onder de Toren werd genoten van een drankje en een hapje.

Nieuwjaarstoespraak

Voorzitter Ben Hendriks stond in zijn nieuwjaarstoespraak stil bij het feit dat afgelopen jaar een jaar met twee gezichten was. Nadat in de kern Elst al 12 jaar bijna geen sociale woningen zijn toegevoegd, lagen er in 2023 duidelijke en concrete plannen voor nieuwbouw op De pas en voor 130 flexwoningen op de Vinkenhof. Gezien het belangrijke recht op wonen was de huurdersvereniging blij met deze plannen. Helaas bleek het niet mogelijk deze woningen op het te volle energienet aan te sluiten. Met dat gegeven moesten de prestatieafspraken worden afgerond.

Gelukkig spanden zowel de gemeente als Vivare zich in om naar alternatieven te zoeken en worden de plannen toch doorontwikkeld. Naast nadruk op het noodzakelijke bouwen om starters en huurders die ‘van groot naar beter’ willen een kans op een woning te geven, zijn er ook afspraken gemaakt over betaalbaar wonen, verduurzaming en wonen en zorg. Net voor de kerst kwam het bericht dat ook Plan Lingezicht doorgaat waar ongeveer 120 sociale huurwoningen komen.

Jaarlijks terugkerend onderdeel van de nieuwjaarsreceptie is de uitreiking van de leefbaarheidsaward De Regelaar. Dit is een prijs voor degene die een aantoonbare bijdrage heeft geleverd aan de leefbaarheid in Elst en op deze wijze het wonen in deze plaats extra plezierig heeft gemaakt. Er waren dit jaar drie genomineerden: de Internationale Vrouwen Groep, Kinderspeelweek Elst en eetcafé Triade.

Kinderspeelweek Elst

Maaike Hulshoff van Vivare reikte namens de jury de eerste prijs van €1000 uit aan Kinderspeelweek Elst die al ruim 30 jaar in de zomervakantie een leuke bouw/speel week organiseert. Zij verdienen de prijs en waardering van de jury omdat ze met beperkte middelen en tekort aan vrijwilligers toch ervoor willen zorgen dat de speelweek voor ieder kind toegankelijk blijft. Daarmee leveren ze een wezenlijke, positieve bijdrage aan de leefbaarheid van Elst. Onder luid applaus werd de prijs in ontvangst genomen. De andere twee genomineerden waren blij verrast met de aanmoedigingsprijs van €100.
In 2024 zal HvOB-Elst blijven opkomen voor de starters en huurders die ‘van groot naar beter’ willen, maar ook opkomen voor alle andere zaken die belangrijk zijn voor uw woongenot.

Wilt meer informatie over de huurdersvereniging of lid worden, kijk op de website huurderselstover-betuwe.nl of kom langs op het spreekuur, iedere 3e donderdag van de maand tussen 19.00 en 20.00 uur op het kantoor van HvOB-Elst aan de Verdistraat 27a in Elst.

♦♦♦

Adverteren op Overbetuwe.nieuws.nl? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Overbetuwe Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Leo Christiaens via de telefoon: 06-11087527 of via de mail: [email protected].

De nieuwsredactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen