Zonnebloem Heteren weer op pad

Foto: Zonnebloem Heteren

Heteren – Het nieuwe jaar was nog maar net begonnen of de eerste activiteit voor de deelnemers van de Zonnebloem Heteren kondigde zich al aan. Op pad klinkt dan misschien dat er een verre reis moest worden gemaakt, maar daar was geen sprake van.

Donderdagavond 11 Januari werden zij verwacht in De Bongerd. De leden van toneelvereniging Expansie hadden de laatste maanden heel hard gerepeteerd op het blijspel ‘Gebarsten kruiken’ en nu kregen de gasten van de Zonnebloem de gelegenheid om de generale repetitie bij te wonen.

Mes snijdt aan twee kanten

Het mes snijdt aan twee kanten. Voor de toneelspelers is het veel fijner om een generale repetitie met publiek te spelen en voor onze mensen is het prettiger om in een wat kleiner gezelschap van het toneel te genieten. En genoten hebben ze. Wat had Expansie weer een knotsgek stuk uitgezocht over een tehuis waar alleen maar mensen woonden waar een draadje aan los zat. Het leidde tot kolderieke situaties waarin het publiek regelmatig heftig meeleefde. Zo knap hoe de acteurs de idiote rollen een hele avond volhielden. Een groot succes dus en als er dan ook nog koffie of thee wordt geserveerd en in de pauze een drankje wordt aangeboden, dan kan zo’n avond niet meer kapot.

Het was niet de eerste keer dat de Zonnebloem bij Expansie te gast was en ook nu weer werd de wens uitgesproken dat dit voor volgend jaar voor herhaling vatbaar is. Laten we maar hopen dat dat gaat lukken, want De Zonnebloem Heteren zit in zwaar weer. Al regelmatig hebben ze oproepen gedaan voor nieuwe bestuursleden. Het heeft helaas tot nu toe nog geen resultaat gehad. Blijft dat zo dan zou het doek voor de Zonnebloem Heteren volgend jaar zomaar kunnen vallen, om in toneeltermen te blijven, als het huidige bestuur verplicht is ermee op te houden.

Voorlopig gaan ze het onze deelnemers dit jaar heel erg naar de zin maken en blijven vertrouwen op een goede afloop.

♦♦♦

Adverteren op Overbetuwe.nieuws.nl? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Overbetuwe Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Leo Christiaens via de telefoon: 06-11087527 of via de mail: [email protected].

De nieuwsredactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen