Kleuters basisschool De Zonnepoort op bezoek in het ziekenhuis

Foto: basisschool De Zonnepoort

Elst – De kleuters van openbare basisschool De Zonnepoort openden hun IEYC-unit “ik kom je helpen” met een bezoek aan het nieuwe ziekenhuis in Elst. In het ziekenhuis mochten de kinderen veel bekijken.

Zo zagen zij een incheckbalie, een apotheek en boven zijn ook onderzoekskamers die uitgebreid bekeken werden. Op school is daarna nagepraat over wat ze allemaal weten én te weten zijn gekomen over het ziekenhuis. Samen maakten ze een onderzoekskamer als centrale themaplaats waar de komende weken veel patiënten geholpen gaan worden.

Wat is IEYC?

Bij IEYC staat de breinontwikkeling van het jonge kind centraal. In deze leeftijdsfase vinden er een aantal belangrijke ontwikkelingen plaats. Waar het kind in het begin nog heel erg op zichzelf gericht is, verlegt die aandacht zich langzaamaan naar leeftijdsgenoten. Er ontstaat een gevoel van samen zijn. Waar het jonge kind nog heel onbewust leert, wordt dat op latere leeftijd bewust leren.

Het jonge kind krijgt met IEYC de ruimte om vanuit een natuurlijke nieuwsgierigheid de wereld te onderzoeken en verkennen. Zo ontwikkelt het belangrijke persoonlijke eigenschappen als samenwerken, doorzettingsvermogen en aanpassingsvermogen.

IEYC gaat over de echte wereld. Er wordt een stukje maatschappij in de school gehaald. De kinderen vangen boeven, blussen branden, leggen tuinen aan of gaan, zoals de kleuters van basisschool De Zonnepoort, op bezoek in het ziekenhuis en maken een onderzoekskamer.

♦♦♦

Adverteren op Overbetuwe.nieuws.nl? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Overbetuwe Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Leo Christiaens via de telefoon: 06-11087527 of via de mail: [email protected].

De nieuwsredactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen