Planning werkzaamheden N836 Zettensebrug vertraagd

Archieffoto
Archieffoto
Foto: Overbetuwe Nieuws

Zetten – De planning van de werkzaamheden aan de N836 Zettensebrug over de Linge is gewijzigd door een aantal onvoorziene factoren.

De Zettensebrug is afgesloten t/m 8 mei 2024 in plaats van 15 april 2024.

Werkzaamheden

Provincie Gelderland heeft met de gemeente gekozen de werkzaamheden uit te voeren in de winter om onveilige situaties tussen fietsers en agrarisch verkeer te voorkomen. Door enkele vorstdagen kon de aannemer niet werken. Daarnaast is er tijdens de werkzaamheden aan de brug onverwacht asbest gevonden en blijkt de steun van de brug aan de noordzijde, landhoofd, meer staal nodig te hebben. Deze factoren samen hebben geleid tot vertraging in de planning.

Planning

De Zettensebrug is afgesloten voor doorgaand gemotoriseerd verkeer tot en met 8 mei 2024 17.00 uur. Op woensdag 28 februari 2024 werden de liggers van de brug geplaatst. De kruising Weteringsewal en Helderingstraat is afgesloten van 15 april tot en met 8 mei 2024. Fietsers en hulpdiensten kunnen tijdens de afsluitingen gebruik maken van de tijdelijke brug. Doorgaand gemotoriseerd verkeer wordt omgeleid met borden via de A15 en A50.

Van 8 mei tot en met 24 mei 2024 worden resterende werkzaamheden uitgevoerd. De tijdelijke brug wordt verwijderd, maar de weg blijft open voor al het verkeer. Dit levert mogelijk lichte verkeershinder op.

Samenwerken voor veilig verkeer

Bij het werken aan de weg doet de provincie er alles aan om overlast zo min mogelijk te laten zijn. Maar hinder is niet te vermijden. De afsluiting is zo kort mogelijk. Het is voor de veiligheid van weggebruikers én om overlast voor omwonenden te voorkomen belangrijk dat iedereen zich aan de omleidingsroutes en de verkeersregels houdt. Zo werken we samen aan veilige verkeersdeelname en een fijne leefomgeving.

Meer informatie over de werkzaamheden lees je op gelderland.nl/n836. Omleidingen zijn met borden langs de weg aangegeven en te vinden op bereikbaargelderland.nl.

♦♦♦

Adverteren op Overbetuwe.nieuws.nl? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Overbetuwe Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Leo Christiaens via de telefoon: 06-11087527 of via de mail: [email protected].

De nieuwsredactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen