Alzheimer Café: Je sociale kring vergroten met dementie

30 apr 2022, 19:17 Nieuws
daniel nebreda via pixabay
Elst - Alzheimer Café Overbetuwe nodigt je uit op dinsdag 10 mei voor de bijeenkomst met als thema "Je sociale kring vergroten met dementie... Hoe doe je dat?" Op deze avond besteden ze aandacht aan sociale contacten, activiteiten en hobby's wanneer je te maken krijgt met (beginnende) dementie.
Wanneer je minder kunt vertrouwen op je eigen geheugen en sommige dingen die je altijd graag deed moeizamer gaan, lijkt het logisch dat je kringetje kleiner wordt. Voor jezelf, maar ook voor je partner. Toch hoeft dat niet. Soms moet je even over een drempel om nieuwe mensen en andere activiteiten te leren kennen. En dan blijkt er veel meer mogelijk dan je dacht!

Hester en Maaike

Hester van Aalst (Huiskamer van Elst) is onze speciale gast. Maaike van Beek (Soeptafel) vertelt over de Onvergetelijke Kookclub, die vorige maand van start is gegaan in Elst.
In het eerste gedeelte van de avond zal Hester van Aalst iets vertellen over op welke manieren je toch (sociaal) actief kunt blijven, ondanks de beperkingen die je ervaart.
Zij is mede-initiatiefneemster van de ‘Huiskamer van …' projecten in de hele gemeente en vanaf 1 mei ook kwartiermaker dagbesteding voor Samen Dementievriendelijk Overbetuwe. Hester zal haar ervaringen en tips met ons delen en er is uiteraard alle ruimte om vragen te stellen.
In het tweede gedeelte van de avond gaan ze met elkaar aan de slag om onze persoonlijke netwerken en mogelijkheden in kaart te brengen. Dat doen ze met een handig hulpmiddel van Alzheimer Nederland.

Meer informatie

De avond begint om 19.30, inloop met koffie en thee vanaf 19.00 uur, en duurt tot 21.00 uur. De vaste locatie is basisschool Stap voor Stap in Elst. Let op: de ingang van het parkeerterrein is via de Kerkeakkers. Je kunt je aanmelden per mail via [email protected]
of telefonisch bij Christa Vogel, coördinator, via 06 40863583.
(En mocht je nog een Overbetuwe Doet waardecheque hebben liggen, neem deze dan vooral mee. Zij kunnen nog steeds donaties gebruiken.)