Corona: informatie over wijzigingen dienstverlening gemeente

16 mrt 2020, 21:52 Nieuws
corona 4914549 640
De regering heeft donderdag 12 maart maatregelen aangekondigd om verspreiding van het corona-virus tegen te gaan. In dit bericht lees je wat dit betekent voor de dienstverlening van de gemeente. Vanzelfsprekend houdt Overbetuwe zich ook aan deze richtlijnen . Op deze manier helpt gemeente Overbetuwe mee om de verspreiding van het corona-virus zoveel mogelijk te voorkomen.
Dit heeft ook invloed op de dienstverlening van de gemeente Overbetuwe, deze wordt zo goed mogelijk doorgezet. Hieronder lees je de wijzigingen. Alle maatregelen gelden in ieder geval tot 6 april. De komende tijd blijft gemeente Overbetuwe haar pagina aanvullen. Hou deze pagina in de gaten om op de hoogte te blijven.

Publieksbalie alleen op afspraak

De publieksbalies van de gemeente Overbetuwe op het gemeentehuis in Elst en in het Ambtshuis blijven geopend, maar alleen op afspraak
. Je kunt een afspraak maken met de publieksbalies via https://internetafspraken.overbetuwe.nl/internetafspraken of via het telefoonnummer 14 0481.
Heb je gezondheidsklachten? Dan vraagt gemeente Overbetuwe je om jouw bezoek uit te stellen of alleen telefonisch contact op te nemen. Gemeente Overbetuwe hoopt dat je hier begrip voor heeft.

Sociaal Domein: inloopspreekuur vervalt

Vragen over het Sociaal Domein (Wmo, Meedoenregeling, schuldhulpverlening, werk en inkomen, bijzondere bijstand) kun je het best telefonisch stellen, via 14 0481. Als dat niet mogelijk is, kun je een afspraak maken via 14 0481. Het reguliere inloopspreekuur op woensdagmiddag vervalt.

Geen oud papier inzameling tot 6 april

Tot 6 april wordt er geen oud papier opgehaald, behalve op maandag 16 maart in Elst (3e maandag van de maand).
Restafval, GFT en PMD wordt de komende weken wel ingezameld. De chauffeurs voor het ophalen van oud papier op dit moment hard nodig bij het ophalen van restafval, GFT en PMD.
Bij klachten en/of meldingen rijdt SUEZ niet terug om de containers alsnog te legen. Daarvoor is op dit moment de bezetting van de chauffeurs te beperkt. Hiervoor wordt begrip gevraagd.

De milieustraten open

De milieustraten zijn beide geopend volgens de normale openingstijden .

De Helster gesloten

Zwem- en sportcomplex De Helster in Elst is gesloten. De zwem- en sportactiviteiten trekken in totaal vaak veel meer dan 100 personen.

Alle gemeentelijke sport- en welzijnsaccomodaties gesloten

Alle gemeentelijke sport- en welzijnsaccommodaties zijn gesloten. Alle activiteiten die gepland zijn in deze accommodaties gaan niet door.

Buurtbussen stoppen met rijden

Uit zorg voor de passagiers en de chauffeurs stoppen de buurtbussen met rijden. Buurtbus lijn 237 is al gestopt met rijden en lijn 556 stopt met ingang van morgenochtend (dinsdagochtend).

Carnavalsoptochten afgelast

Ook de carnavalsoptochten in Elst en Valburg zijn afgelast in verband met de corona-maatregelen.

Algemene informatie over het coronavirus

Alle algemene informatie die er op dit moment is over het coronavirus, is te vinden op de website van de Rijksoverheid . Hier staan ook adviezen en veelgestelde vragen.
De belangrijkste die u zelf kunt nemen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen:
  • Was uw handen regelmatig
  • Hoest en nies in de binnenkant van uw elleboog
  • Gebruik papieren zakdoekjes
  • Raak uw neus, mond en gezicht zo min mogelijk aan
  • Geen handen schudden
Heeft u vragen over het coronavirus, kijk dan op de website van de Rijksoverheid. Kunt u daar niet de antwoorden op uw vragen vinden, bel dan met het publieksnummerinformatienummer van de RIVM: 0800 - 1351.
corona voorzorg