Gratis mondkapjes en zelftesten voor inwoners met een kleine beurs

18 feb 2022, 12:59 Nieuws
20220217 13165510654
Elst/ Helveld/Zetten - Vanaf begin maart kunnen inwoners van Overbetuwe met een laag inkomen gratis een aantal mondneusmaskers en zelftesten ophalen bij het Sociaal Team Overbetuwe (STO). De uitgifte van mondkapjes en zelftesten vindt plaats tijdens de inloopspreekuren van het STO in Herveld, Elst en Zetten.
Inwoners die binnen de doelgroep vallen kunnen één keer in de drie weken maximaal 6 testen per volwassene per keer ophalen. Deelnemers aan de Meedoenregeling kunnen de mondkapjes en zelftesten via hun account bestellen en ophalen bij een van de inloopspreekuren. Inwoners die nog niet meedoen met de Meedoenregeling kunnen ook terecht bij een van de inloopspreekuren. Daar krijgen ze tegelijkertijd informatie over de Meedoenregeling.

In gesprek met inwoners

Het ophalen van de mondkapjes en zelftesten is voor het STO een moment om met inwoners in gesprek te gaan over hun situatie en te achterhalen of er misschien andere hulpvragen zijn. Inwoners worden bijvoorbeeld geattendeerd op de Meedoenregeling en ondersteuningsaanbod van andere organisaties. Denk aan Forte geldzaken voor ondersteuning bij financiële zaken.
In Overbetuwe wonen ongeveer 1200 huishoudens die van een minimuminkomen rond moeten komen. De Meedoenregeling kent inmiddels 1000 deelnemende volwassenen. De regeling is bedoeld voor huishoudens waarvan het (gezamenlijk) inkomen uit werk of uitkering niet hoger is dan 120% van de bijstandsnorm.

Eind februari of begin maart beschikbaar

De gratis mondkapjes en zelftesten worden beschikbaar gesteld door het Rijk. Vanaf 14 februari kunnen gemeenten de spullen bestellen. Het verzenden van de maskers en testen zal de nodige tijd in beslag nemen. Gemeente Overbetuwe verwacht dat ze begin maart alle spullen hebben ontvangen en kunnen starten met de uitgifte aan inwoners.
Inwoners van gemeente Overbetuwe kunnen bij het Sociaal Team Overbetuwe terecht met alle vragen over ondersteuning op het gebied van welzijn en zorg. Er zijn inloopspreekuren op drie locaties:
  • Elst: locatie Triade-gebouw Prins Hendrikstraat 5A. Dinsdag 10.30 - 11.30 uur
  • Herveld: kantoor aan de Hoofdstraat 128E. Donderdag 10.00 - 11.00 uur
  • Zetten: ontmoetingscentrum De Loohof, Stationsstraat 1. Woensdag 11.30 – 12.30 uur.

♦♦♦

Adverteren op Overbetuwe.nieuws.nl ? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten? Neem dan voor adverteren contact op met Leo Christiaens via de telefoon: 06-11087527 of via de mail: [email protected] . De redactie is te bereiken via [email protected] .