Hart van Heteren genomineerd voor Gelderse prijs

27 sep , 17:49 Nieuws
dsc 0032
Regio - In de zomer van 2024 vroegen Gedeputeerde Staten (GS) gemeenten, waterschappen, maatschappelijke organisaties, ontwerpbureaus, ondernemerskringen en burgergroepen om goede voorbeelden van ruimtelijke kwaliteit in Gelderland.
Ze ontvingen tientallen reacties. Eind augustus nomineerden GS 20 inzendingen op basis van advies van het selectiepanel. De genomineerden maken kans op een jury- en een publieksprijs. De winnaars worden eind november bekendgemaakt.
Deze Gelderse prijs voor bijzondere ruimtelijke projecten wordt iedere twee jaar uitgereikt, in 2024 wordt de prijs voor de 10 keer uitgereikt.
Het project met de meeste stemmen krijgt € 10.000! Dat is een mooi bedrag dat ze vast goed kunnen gebruiken in Heteren.

Dus, stem je mee?

Let op: Dit weekend voert de Provincie werkzaamheden uit op de site en momenteel (27-09) is ook de nominatiepagina niet bereikbaar. Probeer het dus later nog eens!
Dit zou de link moeten zijn of kijk via de link onder Hart van Heteren hieronder of de link al weer werkbaar is. Het is overigens het enige project dat genomineerd is uit Overbetuwe dus als we allemaal stemmen, dan kan het niet anders dat ze winnen toch?
Wat zegt de jury over het Hart van Heteren in het online magazine Expeditie Mooi Gelderland?

Dorp van vitaliteit en gastvrijheid

Een nieuw dorpshart voor Heteren heeft geleid tot meer samenwerking, levendigheid, behoud van voorzieningen en verenigingen en bovenal meer sociale samenhang. Vrijwilligers in samenwerking met diverse instanties hebben een plan ontwikkeld voor realisatie van een levendige dorpskern met o.a. winkelruimtes, woningen, dorpse en groene buitenruimte en centrumobjecten (o.a. fontein en carillon). Op de begane grond van Het Kwadrant en De Uitkijk zijn ondernemers gevestigd, daarboven zijn nieuwe woningen gebouwd. Er is verder van alles te doen voor de inwoners.
Denk aan evenementen zoals Heel Heteren bakt, HeteRUN en rommelmarkten. Voor de jongeren is er een speciale ontmoetingsplek tot stand gekomen in samenwerking met de jeugd van het dorp. Niet te missen in het Hart van Heteren is de Huiskamer van Heteren (gevestigd in de voormalige bibliotheek) waar mensen met afstand tot de maatschappij en vrijwilligers de regie hebben. Zij branden hier eigen koffiebonen, beheren de streekproductenhoek, voorzien gebruikers van wat drinken en een stukje taart. Een gastvrije plek waardoor bewoners op een gezellige en verbindende manier met elkaar in contact staan.

♦♦♦

·         Blijf op de hoogte via Facebook of Instagram
·         Lokaal(pers)bericht of evenement insturen? Dat kan via [email protected].
Adverteren op Overbetuwe.nieuws.nl? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?
Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Overbetuwe Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Leo Christiaens via de telefoon: 06-11087527 of via de mail: [email protected].
De nieuwsredactie is te bereiken via [email protected].