Kinderboekenweek in de bieb: lekker eigenwijs

15 sep , 6:30 Nieuws
kinderboekenweek lekker eigenwijs foto marcel krijgsman
Van 2 tot en met 13 oktober is het weer zover: de Kinderboekenweek. Het thema van deze 70e editie is ‘lekker eigenwijs’.
In Bibliotheek Elst wordt op zaterdag 12 oktober de eigenwijze voorstelling ‘Reutelkeutel’ opgevoerd. In de Huiskamer van Heteren en Bibliotheek Elst kunnen kleintjes op 2 en 5 oktober genieten van voorleespret voor peuters.

Muzikaal sprookje

Theatergroep Drakenvlieg brengt een muzikaal sprookje naar Bibliotheek Elst. Het gaat over Prinses Zwier, die haar vader moet bevrijden van de betovering van heks Zora. Maar waar woont die heks eigenlijk die haar vader vervloekt heeft? Gelukkig komt ze onderweg een heldhaftige libelle en een bang rupsje tegen die haar in deze zoektocht helpen.
De voorstelling is geschikt voor kinderen vanaf 5 jaar. Een kaartje kost € 5 voor bibliotheekleden en € 6 euro voor overige bezoekers. Alle bezoekers hebben een kaartje nodig, zowel kinderen als ouders/begeleiders. Ze zijn verkrijgbaar via obgz.nl/agenda.

Voorlezen en knutselen

De allerkleinsten tot 4 jaar kunnen op woensdag 2 oktober om 10.15 uur naar Voorleespret voor peuters in de Huiskamer van Heteren. Op zaterdag 5 oktober kan dit in Bibliotheek Elst. Na het voorlezen mogen de kinderen knutselen of een spelletje doen in het thema van de Kinderboekenweek: lekker eigenwijs! Meedoen is gratis. Meld je vooraf aan, dan ben je zeker van een plek.

BengelBingo

In de grotere bibliotheken zijn gratis BengelBingokaarten verkrijgbaar. Door het doen van eigenwijze opdrachten kunnen kinderen plaktattoos van bekende boekfiguren sparen. Kijk voor meer informatie én eigenwijze boekentips op obgz.nl/kinderboekenweek.
voorleespret voor peuters foto marcel krijgsman

♦♦♦

·         Blijf op de hoogte via Facebook of Instagram
·         Lokaal(pers)bericht of evenement insturen? Dat kan via overbetuwe@nieuws.nl.
Adverteren op Overbetuwe.nieuws.nl? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?
Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Overbetuwe Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Leo Christiaens via de telefoon: 06-11087527 of via de mail: [email protected].
De nieuwsredactie is te bereiken via [email protected].