Laatste nieuwtjes over Heteren

10 jul 2023, 14:17 Nieuws
heteren roosje kunst
Heteren - Wat is er nieuws over Park Julianaweide, het centrum, de Huiskamer van Heteren, de containers en prullenbakken? HeterenSociaal weet hier meer over!

Park Julianaweide

Omwonenden hebben een brief ontvangen dat komende week gestart gaat worden met de bouw van deze nieuwe wijk in Heteren. Met een combi aan woningen een aanvulling voor Heteren voor diverse groepjes mensen.

Centrum van Heteren

Er wordt hard gewerkt om de fontein aangelegd te krijgen. Later volgt de aansluiting naar de Huiskamer om alles 'bestuurbaar' te maken. Dit geldt overigens ook voor het carillon. Er gaan momenteel geruchten dat de realisering van het plein verdere vertraging oploopt. De verwachting is dat de gemeente hier binnenkort duidelijkheid over geeft. Wat een en ander betekent voor alle hekken die er nu staan, wordt dan hopelijk ook meer duidelijk.

Containers Jumbo en prullenbakken

Zwerfafval is al lang een onderwerp in dee agenda van Heteren. Eén van de acties die gaat plaatsvinden is containers en een aantal prullenbakken pimpen en mooi maken één met de omgeving. De containers bij de Jumbo worden met het thema onderwaterwereld beschildert met daar omheen groentuintjes. Een mooie omgeving verhoogt de drempel er een rotzooi van te maken. Een aantal prullenbakken op veel gebruikte/strategische plekken worden met het thema vogels beschildert. Mooi om te zien en vooral ook om op een juiste manier te gebruiken. Iedereen één keer per week bukken en iets oprapen om in de prullenbak te gooien. 5000 Stukjes zwerfafval per week opgeruimd!

Samenwerking

De Huiskamer van Heteren is een samenwerking aangegaan met de Passie (Beschermde Woonvorm aan de dijk). Hier is door een groepje vrijwilligsters een tuintje aangelegd waar planten gekweekt worden waar Hetersche thee van gemaakt wordt. Dus naast zelf gebrande koffiebonen is er ook thee te koop met lokaal gekweekte kruiden. Nieuw zijn de ansichtkaarten van Heteren: Heerlijk Heteren. De foto's zijn onder andere gemaakt door de Fotoclub Heteren.
Bron: Nieuwsbrief HeterenSociaal

♦♦♦

Adverteren op Overbetuwe.nieuws.nl ? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wij denken graag met je mee om de reclame-euro optimaal te besteden. Door lokaal te adverteren op Overbetuwe Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Leo Christiaens via de telefoon: 06-11087527 of via de mail: [email protected] .
De redactie is te bereiken via [email protected] .