Leerlingen halen geld op voor Wens- en Dierenambulance

30 sep , 6:30 Overbetuwe
112 mdt tino 14 socialpost 1
Tino 112
Elst - Maandag 16 september was een bijzondere dag voor de leerlingen van het Westeraam in Elst. In het kader van het Maatschappelijke Diensttijd-programma TINO 112 kregen zij bezoek van de Wensambulance en de Dierenambulance.
Het programma, ondersteund door het ministerie van OCW, draait om 'omgaan met tegenslag' en biedt jongeren niet alleen praktische tools, maar ook een bredere kijk op het leven.

Extra gemotiveerd

Tijdens het bezoek vertelden de hulpdiensten de leerlingen over hun werk en lieten hen kennismaken met zowel hun kennis als hun ervaringen. Een leerling gaf aan: "We kregen verrassende informatie over onze eigen huisdieren. Zo wist ik bijvoorbeeld niet dat je katten geen gewone melk moet geven. Vanaf nu gaan we daar thuis beter op letten." De leerling, die al lang dierenarts wil worden, voelde zich na het bezoek extra gemotiveerd. "Nu wil ik zeker weten ook bij de Dierenambulance gaan werken later!"
De docenten waren enthousiast over de impact van de dag. "Het is voor de leerlingen net een uitje, maar dan op school en met meer waarde. Ze worden zich bewuster van de wereld om hen heen en krijgen een bredere kijk op het leven," aldus een van de docenten van het Westeraam.

Belang van deze bezoeken

De Dierenambulance benadrukte het belang van dit soort bezoeken. "Als je ergens enthousiast over bent en het belangrijk vindt, is het leuk om daarover te vertellen. Je hebt daarnaast kennis en praktische vaardigheden nodig, zoals organiseren en plannen. Dit programma combineert dat allemaal: de leerlingen doen kennis op en zamelen tegelijkertijd geld in voor het goede doel."
Ook de Wensambulance zag het als een kans om jongeren bewust te maken van de wereld om hen heen. "Het is heel belangrijk om ook de jonge doelgroep te laten zien dat er ziekte is, en ze te laten beseffen dat er elders, misschien niet eens ver weg, ook mensen lijden."

Inzamelingsactie

Naast de indrukwekkende verhalen van de hulpverleners, nemen de leerlingen deel aan een inzamelingsactie voor de Dierenambulance en de Wensambulance. Op 16 oktober, tijdens het eindevent, zal bekend worden gemaakt hoeveel geld zij hebben opgehaald.
Voor meer informatie over het TINO 112 MDT-programma, bezoek tinomdt.nl.

♦♦♦

·         Blijf op de hoogte via Facebook of Instagram
·         Lokaal(pers)bericht of evenement insturen? Dat kan via [email protected].
Adverteren op Overbetuwe.nieuws.nl? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?
Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Overbetuwe Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Leo Christiaens via de telefoon: 06-11087527 of via de mail: [email protected].
De nieuwsredactie is te bereiken via [email protected].