MONO-gastlessen op de St. Jacobusschool en basisschool SamSam

09 okt 2022, 12:25 Nieuws
20221004 foto st jacobusschool
Valburg / Oosterhout - Vooruitlopend op de Week van de Veiligheid (week 41) heeft Overbetuwe weer leuke MONO-gastlessen mogen aanbieden op de St. Jacobusschool in Valburg en op basisschool SamSam in Oosterhout.
Maxime de Jong (handhaving Overbetuwe) heeft deze gastlessen ‘Stop weg-Stap op!’ geopend en de leerlingen in de groepen van harte welkom geheten.



MONO-gastlessen

De MONO-gastlessen die voor de groepen 7/8 gegeven worden, zijn onderdeel van de MONO campagne ‘Stop weg - Stap op!’ waarmee Overbetuwe graag positief wil bijdragen aan de sociale norm om je telefoon in je tas te laten wanneer je deelneemt aan het verkeer. Maxime vertelde de leerlingen waarom MONO zo belangrijk is, omdat het gebruik van een mobieltje op de fiets gewoon heel gevaarlijk (en ook duur) is! Gevaarlijk voor je eigen veiligheid én die van andere weggebruikers, óók op de fiets!
De gastdocenten van het campagneteam voeren onder andere positieve gesprekken met de kinderen over het belang van MONO en gaan met de leerlingen samen actief aan de slag met het onderwerp MONO.

Campagne

Met de MONO campagne richten ze zich op de doelgroep 10-12 jaar, want rond deze leeftijd krijgen veel kinderen hun eerste mobiele telefoon. Daarom is het op deze leeftijd belangrijk om het juiste gedrag aan te leren: ‘Stop weg - Stap op!’. En dat is hard nodig, want maar liefst 68% van de verkeersongevallen wordt veroorzaakt doordat een verkeersdeelnemer afgeleid is. Het gebruik van het mobieltje in het verkeer is hierbij een van de belangrijkste redenen.
De campagne wordt uitgevoerd door Bureau Kragten, SMILE Promotions en Einder Communicatie in opdracht van de Provincie Gelderland. Voor meer informatie: Wij rijden MONO Stop Weg Stap Op

♦♦♦

Adverteren op Overbetuwe.nieuws.nl ? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders.
Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Overbetuwe Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Leo Christiaens via de telefoon: 06-11087527 of via de mail: [email protected] .
De redactie is te bereiken via [email protected] .