NAH Cafés in Elst en Heteren gaan weer open

27 feb 2022, 19:53 Nieuws
brain ge50800524 640
Heteren/ Elst - Heb je Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH) of heb je hier als naaste mee te maken? Kom naar het NAH Café. Inmiddels organiseren Stichting Gehandicaptenplatform Overbetuwe (SGO) en Forte Welzijn zowel in Elst als Heteren cafés.

NAH cafés

Tijdens de bijeenkomsten ontmoet je andere mensen met NAH of hun naasten. Bij iedere bijeenkomst gaan ze in gesprek over steeds een ander thema. Daarnaast is er voldoende tijd om onderling met elkaar te praten. Inmiddels weten ook steeds jongere mensen de weg naar de cafés te vinden.
NAH Elst
De eerste NAH café in Elst start op dinsdag 15 maart in De Ruimte St Maartenstraat 32b. Hersenz
geeft een korte presentatie over een behandelprogramma voor mensen met NAH. De bijeenkomst is van 10.30 tot 12.00 uur.
De volgende bijeenkomsten in Elst zijn op dinsdag 17 mei, 12 juli , 20 september en 15 november 2022.
NAH Heteren
Het eerste NAH café in Heteren (in De Vloedschuur, Kerklaan 4a) gaat op vrijdag 18 maart van start. De eerste ontmoeting staat in het teken van kennismaken, ontmoeten en het geven van informatie. Gera Koopman, Maureen Booij en Carmen Jansen (allemaal uit Heteren) komen het NAH café versterken. Ze zijn allemaal deskundig op dit gebied en stellen zich op de achttiende voor. De bijeenkomst is van 10.30 tot 12.00 uur.

Grote impact

In Nederland zijn volgens het RIVM 645.900 mensen met NAH. NAH (als gevolg van bijvoorbeeld een hersenbloeding, herseninfarct, tumor of ongeluk) heeft een grote impact op het leven van een getroffene en zijn directe omgeving. Als mensen na behandeling weer in de thuissituatie komen, is er vaak geen direct contact meer met hulpverleners. Vaak ervaren zij dan pas de forse (cognitieve) beperkingen in hun dagelijkse leven. Familieleden en zorgvragers weten niet altijd waar ze met vragen terecht kunnen.

Informatie, interesse of aanmelden

Meer informatie of jezelf aanmelden? Dit kan via Saskia Henze, Mantelzorg coördinator Forte Welzijn, [email protected]
/ 06-46 37 50 70 of Jeanne Verdijk, bestuurslid Stichting Gehandicaptenplatform Overbetuwe [email protected] / 0481-376595. Op de website van Stichting Gehandicaptenplatform Overbetuwe
vind je veel praktische informatie, aanbod therapie, vrijetijdsbesteding etc in de Overbetuwe.

♦♦♦

Adverteren op Overbetuwe.nieuws.nl ? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders.
Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Overbetuwe Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Leo Christiaens via de telefoon: 06-11087527 of via de mail: [email protected] .
De redactie is te bereiken via [email protected] .