Schriftelijke vragen gesteld over uitbetaling energietoeslag

24 mrt 2022, 22:32 Nieuws
cold gacdd18980 640
Elst - De energieprijzen vestigen nieuwe records en het afschuwelijke internationale conflict in Oekraïne heeft op die manier een indirect effect op inwoners van Overbetuwe. Om die reden heeft de ChristenUnie het initiatief genomen voor een aantal schriftelijke vragen, mede ingediend door D66, PvdA en BOB, aan het college over de lokale uitbetaling van de energietoeslag.

Compensatie

Recent heeft minister Schouten van armoedebestrijding (ChristenUnie) aangegeven dat de eerder toegezegde compensatie van € 200,- is verhoogd naar € 800,-. Daarbij is door haar aangegeven dat door het urgente probleem snel handelen belangrijk is. De gemeente hoeft dus niet te wachten met de uitvoering.
Mensen met een bijstandsuitkering zouden het bedrag dus snel moeten kunnen krijgen. Op gemeente Overbetuwe staat dat de energietoeslag voor mensen met een laag inkomen die niet in de bijstand zitten nog niet kan worden aangevraagd. De ChristenUnie, D66, PvdA en BOB benadrukken met deze vragen dat het onverantwoord is te wachten op een nieuw college, er moet snel worden gehandeld. De verwachting is dat energieprijzen hoog blijven en dat vraagt korte en lange termijn oplossingen. Deze vragen gaan over de korte termijn.
Daarom stellen ze onder andere vragen over de actuele status van de uitbetaling van de energietoeslag en berichtgeving hier over op de gemeentewebsite. Daarnaast willen ze weten of er al een systeem wordt opgetuigd voor mensen die geen uitkering ontvangen maar wel een laag inkomen hebben. Ook zij kunnen te maken krijgen met energiearmoede.

♦♦♦

Adverteren op Overbetuwe.nieuws.nl ? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders.
Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Overbetuwe Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Leo Christiaens via de telefoon: 06-11087527 of via de mail: [email protected] .
De redactie is te bereiken via [email protected] .