Vooruitgang in nieuwbouw MFC De Wanmolen

25 dec 2022, 10:48 Nieuws
20190912 101934
Zetten - Op de valreep van het jaar lijkt er een forse stap gezet te worden richting nieuwbouw De Wanmolen. Op dinsdag 20 december was er een politieke avond over de plannen en op dinsdag 10 januari is er de verwachting dat de gemeenteraad groen licht zal geven.
Het Multi Functionele Centrum (MFC) Wanmolen wordt een plek waar je veel kunt doen. Er komt een Huiskamer, gecombineerd met een bibliotheek. In de sporthal komen drie velden. Het Huisartsencentrum Zetten zal er zich vestigen in nauwe samenwerking met de Apotheek Midden-Betuwe, Reflex Fysiotherapie en Verloskundigenpraktijk Buik Baby Borst. Ook is er plek voor de jeugd.
Voorzitter Guido Scholtes van Werkgroep Wanmolen, onderdeel van Zicht op Zetten:

"Het is geweldig dat we nu zo ver zijn. Nu doorpakken op weg naar een nieuw multifunctioneel centrum van het dorp."

Verhoogde kosten

De kosten van het project zijn fors toegenomen. In plaats van de eerder geraamde 7 miljoen staat de teller op ruim 12 miljoen euro. Dat heeft te maken met de fors verhoogde bouwkosten en materialen, meer vierkante meters en een extra investering voor een energienieneutraal gebouw. Vanuit Zicht op Zetten zijn er wensen en ideeën over de inrichting van het park bij De Wanmolen, zoals jeu-de boulesbanen, muziektent, beweegparcours enz. De planning gaat uit van sloop vanaf juni 2024. Aan het einde van 2025 kan de vlag in top en zal het gebouw feestelijk in gebruik genomen worden.
Bron: Nieuwsbrief Zicht op Zetten

♦♦♦

Adverteren op Overbetuwe.nieuws.nl ? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wij denken graag met je mee om de reclame-euro optimaal te besteden. Door lokaal te adverteren op Overbetuwe Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Leo Christiaens via de telefoon: 06-11087527 of via de mail: [email protected] .
De redactie is te bereiken via [email protected] .