Wandelpaden voor vierwielers vraagt om speciale voorzieningen

Speciaal hek bij Nonnenbrug voor vierwielers
Speciaal hek bij Nonnenbrug voor vierwielers
Foto: Overbetuwe Nieuws

Zetten/Hemmen – De werkgroep ‘Wandelpaden voor vierwielers’ is ruim een jaar geleden opgezet. Het doel was om de wandelpaden van Hemmen en Zetten toegankelijk te maken voor onder andere rolstoelen, scootmobielen en kinderwagens.

Op verzoek maakte het Lyndense Fonds alle op- en afritten van bruggetjes glooiend en werden er banken geplaatst langs de wandelroutes. Deze opritten moeten regelmatig bijgehouden worden omdat ze inklinken maar dat lukt goed. Om geld in te zamelen voor een speciaal hek, deed de werkgroep in april 2022 mee aan de Overbetuwe Doet actie. Er werd ruim € 1200 opgehaald. Genoeg om een speciaal hek te zetten op de Nonnenbrug Hemmen. Dit diende als pilot; hoe toegankelijk en bruikbaar is zo’n hek? Inmiddels is gebleken dat het ijzeren handvat een obstakel vormt waar men zich aan kan bezeren. Dat zal dus veranderd moeten worden en bij de volgende hekken aangepast.

Toegankelijkheid

De vierwielers kregen zo dus toegang tot het gebied rond de Kom in Hemmen. Dat smaakte naar meer! In oktober 2022 deed de werkgroep opnieuw mee aan Overbetuwe Doet. Ditmaal leverde het bijna € 3000 op. Medewerkers van het Lyndense Fonds konden hier meerdere hekken voor plaatsen. Een hek is inmiddels gebouwd naast de boerderij van Van Zadelhoff en verbindt het wandelgebied met de Englaan. Het derde hek is geplaatst langs de Linge bij de parkeerplaats aan het begin van de Molenstraat. Zo kan een vierwieler langs de Linge rijden en via de parkeerplaats naar het wandelpad aan de overkant komen. Dit wandelpad sluit aan op het Zettense pad en de algemene begraafplaats, Op deze manier kan een vierwieler een ruim gebied bereiken. Het volgende plan is een aangepast hek bij de ingang van het dorpsplein van Hemmen naar de Kom. Als hier een aansluiting komt, dan kunnen de andere hekken rond de Kom weggehaald worden. De volgende wensen op hun lijstje zijn: de ingang naar de Kasteeltuin en een ingang naar het bos tegenover de Nonnenbrug.

Overbetuwe Doet initiatief

Inmiddels is er al een nieuw initiatief hiervoor opgestart bij Overbetuwe Doet. Met een drietal nieuwe hekken wil de werkgroep het wandelgebied van Zetten en Hemmen verder uitbreiden. Wil jij dit initiatief steunen, doneer jouw waardecheque dan via deze link.

Bron: Inzet/Overbetuwe Doet

♦♦♦

Adverteren op Overbetuwe.nieuws.nl? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wij denken graag met je mee om de reclame-euro optimaal te besteden. Door lokaal te adverteren op Overbetuwe Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Leo Christiaens via de telefoon: 06-11087527 of via de mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen